США "схвалили" Північний потік-2: експерт розкрив сценарій для України

28 травня 2021, 23:04
Інтереси Києва і Вашингтона можуть суперечити один одному з певних питань, зазначив Юрій Романенко.
Північний потік-2
Через запуск СП-2 Україні слід видобувати газ і нафту на своїй території - експерт / Reuters

В умовах можливого запуску газопроводу Північний потік-2 Україна, щоб уникнути подальших проблем, повинна зосередити свої зусилля на видобутку власних газу і нафти. При цьому слід забезпечити і переробку сировини, щоб продати продукт за вищою ціною і забезпечити надходження до державного бюджету. У ситуації з російським газопроводом треба розуміти, що інтереси Києва і Вашингтона можуть не збігатися з певних питань. Про це заявив політолог Юрій Романенко.

"Україна повинна робити те, що залежить від неї. Є родовища газу на нашій території - ми повинні видобувати газ. Є нафта - ми повинні її добувати. Причому ми повинні їх не просто добувати, а й переробляти, щоб продавати за вищою ціною: чим вище рівень переробки, тим дорожче всеце продається. Це дасть і робочі місця, і надходження до бюджету і т. д", - розповів експерт в чаті на Главреді.

Як уточнив політолог, українцям слід розуміти, що національні інтереси Києва і Вашингтона можуть відрізнятися не тільки з певних питань, але й суперечити один одному.читайте такожКулеба зробив заяву про "перемогу" Росії щодо Північного потоку-2

"А США все чітко пояснили: вони прийняли таке рішення, виходячи з міркувань національних інтересів. Тому ми повинні враховувати, що з якихось питань національні інтереси України і Штатів можуть суперечити один одному. І це стосується не тільки США, але й інших країн", - підкреслив Юрій Романенко.

Північний потік-2 новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти