Росія збідніла на 3 трлн доларів через вторгнення в Україну, але це тільки початок

28 лютого 2022, 22:00
Експерт прогнозує подальший занепад економіки країни-агресора.
Путін шольц
Росія втратила 3 трлн доларів через вторгнення в Україну / REUTERS

Економіка Росії вже втратила 3 трлн доларів через повномасштабну агресію проти України.

За словами наукового керівника Українського Інституту економічного лідерства Ярослава Романчука, з кожним днем ця сума буде тільки збільшуватися, а дію санкції відчують всі росіяни.

"Не минуло й тижня війни, а її ініціатор, агресор, втратив майже один трильйон доларів. А якщо врахувати радикальне зниження вартості активів, нерухомості, землі, заощаджень, різке погіршення доступу до кредитного ринку і платіжної системи, то втрати перевищать три трильйони доларів", - зазначив експерт.

відео дня

За словами експерта, тільки початок краху Російської економіки.

читайте такожНейтралітет скасовано: Швейцарія вводить санкції проти РФ і закриває агресору небо"Так проти кого, за що воює Путін? За благополуччя росіян? Бачите самі. Втрати просто лякають. І це тільки початок. Для звичайної людини не буде валюти. Не буде виїзду за кордон. Не буде звичних фінансових послуг і споживчих товарів. Кастрований інтернет. Офіційна ідеологія. Все - в ногу з президентом. Обов'язкові ритуали лояльності. І крапка", - резюмував Романчук.

Раніше економіст і фахівець експертної економічної платформи Олег Гетьман повідомив, що за сьогоднішній день росіяни збідніли приблизно в два рази.

"Протягом тижня вони умовно збідніють втричі. Якщо раніше ВВП у них було 1,4 трильйона доларів, то за день він скоротився умовно до 800 мільярдів".

І це, за прогнозом фахівців, лише початок наслідків, які очікують економіку Росії після введених проти неї санкцій від США, Великобританії, ЄС, Канади та ін.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти