Отримати знижку на 50% на комуналку: хто з українців має право

2 липня 2023, 16:19
В Україні найбільш вразливі категорії населення мають всі права на пільги на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП).
Субсидія
Як кажуть чиновники, пільги надаються багатодітним сім'ям незалежно від виду житла / Колаж Главред, фото УНІАН

В Україні окремі вразливі категорії населення (в першу чергу, багатодітні сім'ї) мають право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП). Про це йдеться в заяві ПФУ (Пенсійного фонду України).

Як кажуть чиновники, пільги надаються багатодітним сім'ям незалежно від виду житла і форми власності на нього.

Також говориться, що сім'ям, які виховують трьох і більше дітей, надається п'ятидестивідсоткова знижка:

відео дня
  • на оплату житла в межах норм, які передбачені законодавством (21 квадратний метр загальної площі житла на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в житловому приміщенні - і додатково 10,5 квадратних метра на сім'ю);
  • на використання комунальних послуг (газопостачання, електропостачання та інші послуги), а також вартість скрапленого балонного газу для побутових потреб (у межах норм та соціальних нормативів, визначених Кабміном);
  • на вартість палива (у разі, якщо відповідні будинки не мають центрального опалення).

Як повідомляють у ПФУ, зазначена пільга може бути надана за умови, що розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї за попередні шість місяців ‒ виходячи з розрахунку на одного члена сім'ї ‒ не перевищує розміру доходу, який дає право на отримання податкової соціальної пільги (у 2023-му ‒ 3760 грн).

Нагадаємо, раніше представники Пенсійного фонду розповіли, що після досягнення пенсійного віку пенсія українцям призначається навіть у тому випадку, якщо люди були змушені покинути Україну через російсько-українську війну.

Трохи пізніше міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила-до кінця воєнного стану в Україні автоматично продовжать виплату всіх допомог - і соціальних допомог, і субсидій.

Як каже чиновниця, в цей час в Україні соцдопомогу в різних розмірах отримують приблизно 6 мільйонів чоловік. Ще близько 11 мільйонів осіб, згідно з даними Пенсійного фонду, отримують пенсії.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти