Не менше 5200 гривень: 600 тисяч українців чекає підвищення пенсії

29 березня 2023, 20:02
Середній розмір підвищення склав майже 600 гривень, тому тепер середня пенсія в Україні — 5200 гривень.
Пенсії, песіонерка
Пенсії / УНІАН

Пенсії в Україні знову підвищать українцям. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що підвищення виплат для пенсіонерів, які продовжують працювати, торкнеться близько 600 тисяч українців.

"У квітні буде проведений автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, з урахуванням збільшеного трудового стажу. Таке підвищення торкнеться близько 600 тисяч українців. Додаткові доплати за віком, введення яких свого часу ініціював президент України Володимир Зеленський, також залишаються в силі", - сказав Шмигаль.

За словами Шмигаля, громадяни пенсійного віку потребують особливої підтримки під час війни. Тому владі вдалося знайти ресурси, проіндексувати пенсії, продовжити доплати, надати субсидії та пільги.

"Незважаючи на складну економічну ситуацію, уряд провів вже другу індексацію пенсійних виплат під час повномасштабної війни. Станом на сьогоднішній день всі пенсії за березень повністю виплачені", — йдеться в заяві.

Як зросли пенсії у березні 2023

За словами Шмигаля, у березні пенсії зросли майже на 20%.

Індексація торкнулася 10,5 мільйона українських пенсіонерів.

Середній розмір підвищення склало майже 600 гривень, тож тепер середня пенсія в Україні — 5200 гривень.

Також було вироблено підвищення виплат військовим пенсіонерам і ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Середній розмір підвищення для цих категорій пенсіонерів склав більше тисячі гривень.

Пенсії в Україні

Раніше представники Пенсійного фонду розповіли, що після досягнення пенсійного віку пенсія українцям призначається навіть у тому випадку, якщо люди були змушені покинути Україну через російсько-українську війну.

Під час недавньої індексації (з 1 березня нинішнього року) пенсій для деяких категорій українців підвищення відбулося в районі 100 грн. У той час як в середньому підвищення склало 587,41 грн.

За даними фахівців, мінімальну надбавку до пенсії у розмірі 100 гривень отримали близько 900 тисяч українців.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти