Міністр соцполітики пояснила, як самостійно перевірити розмір субсидії

20 грудня 2021, 09:51
Як каже чиновниця, в результаті вийде сума, яку домогосподарство здатне платити самостійно — обов'язкова частина платежу (в межах соціальних норм).
Субсидія
Міністр соцполітики пояснила, як самостійно перевірити розмір субсидії / УНІАН

Будь-який українець може самостійно перевірити, якою буде сума нарахованої йому субсидії на послуги ЖКГ. Про це заявила в інтерв'ю порталу "Факти" керівник Мінспоцполітики Марина Лазебна.

Спершу, каже чиновниця, потрібно визначити розмір обов'язкового платежу. Він залежить тільки від розміру середньомісячного сукупного доходу членів домогосподарства. Розрахувати його можна так:

  • визначити середній сукупний дохід домогосподарства на місяць, виходячи з доходів сім'ї за період, за який вони враховуються;
  • ділити дохід на кількість людей у домогосподарстві;
  • далі отриману суму розділити на прожитковий мінімум (встановлений на 1 січня року, з якого призначається субсидія), а отриману суму ділимо на два;
  • потім визначити 15% від отриманої суми (вийде індивідуальний відсоток обов'язкового платежу);
  • після чого середній сукупний дохід домогосподарства в місяць потрібно помножити на отриманий індивідуальний відсоток обов'язкового платежу.

Як каже чиновниця, в результаті вийде сума, яку домогосподарство здатне платити самостійно — обов'язкова частина платежу (в межах соціальних норм). А різниця між вартістю комунальних послуг (в межах соціальних норм) і цим обов'язковим платежем і буде розміром субсидії.

відео дня

читайте такожУ Мінсоцполітики розкрили секрет, як "заробляти" на субсидіях

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що з 1 грудня нинішнього року в Україні офіційно підвищився прожитковий мінімум - до 2393 гривень. А наступного року його переглянуть у бік збільшення ще двічі (відповідно до 2508 гривень і 2589 гривень) — з 1 липня і 1 грудня.

Прожитковий мінімум для працездатних осіб залишиться найвищим і в кінці 2021 року складе 2481 гривень, а в кінці 2022 року — 2684 гривні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти