Лазебна пояснила, кому і чому не світить субсидія на комуналку

13 грудня 2021, 14:45оновлено 13 грудня 2021, 16:23
Хто має право на субсидію, розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна.
Субсидія
Кому не дадуть субсидії, розповіли в Мінсоцполітики / УНІАН

Міністр соціальної політики Марина Лазебна прокоментувала питання виплати субсидії на оплату комунальних послуг.

Як підкреслила вона в інтерв'ю Фактам, якщо працездатна людина старше 18 років не хоче шукати роботу, вчитися або працювати, то їй субсидія не буде виплачуватися.

"Оплачувати його комунальні послуги суспільство не буде", - каже міністр.

Вона нагадала, що споживачам оплачувати комунальні послуги необхідно вчасно, а в разі складнощів звертатися за допомогою.

Глава Мінсоцполітики підтвердила, що субсидія не буде призначається, якщо прострочена більш ніж на три місяці заборгованість зі сплати за житлово-комунальні послуги, термін позовної давності якої не закінчився і загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення (680 гривень).

Що робити боржникам

Але якщо борг вже накопичився, а людина нарешті усвідомила, що їй потрібна допомога, то вихід є. Лазебна назвала три варіанти:

  • Перший - це сплатити борг і звернутися за субсидією.
  • Другий - коли грошей немає на сплату заборгованості відразу, то необхідно укласти з постачальником послуг договір про реструктуризацію і надати його при зверненні за субсидією. При наявності договору про реструктуризацію заборгованості призначається субсидія.
  • Третій - у випадках, коли людина вважає, що заборгованість виникла неправомірно, вона може звернутися до суду з відповідним позовом. Тоді при зверненні за субсидією він повинен надати копію ухвали про відкриття провадження у справі, і субсидію призначать, якщо людина відповідає іншим критеріям для отримання субсидії.

читайте такожУкраїнців можуть змусити повернути державі субсидії: кого і коли

Нагадаємо, в Україні, згідно із законодавством, в тому випадку, якщо людина оформила субсидію на законних підставах, а потім у неї змінилися життєві обставини в кращу сторону, то від допомоги необхідно відмовитися.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти