Як не залишитися без пенсії: важливий нюанс щодо банківської карти для пенсіонерів

2 серпня 2023, 15:40
4195
Якщо пенсіонер вчасно не повідомите Пенсійний фонд про зміну реквізитів і про перевипуск карти, то пенсія буде надходити на інший рахунок.
Пенсіонерка, корова
Коли карта перевипущена, то пенсіонер або пенсіонерка зобов'язаний повідомити про це Пенсійному фонду / колаж Главред, фото УНІАН

Більшість пенсіонерів отримують свої виплати на спеціальну банківську карту. Але у них є свій термін дії і карти доводиться перевипускати, повідомляє портал "24 канал".

Але, коли карта перевипущена, то пенсіонер зобов'язаний повідомити про це Пенсійному фонду ‒ інакше є ризик зовсім не отримати пенсію.

Зміна рахунку для виплат - вкрай важливо, кажуть експерти. Якщо у ПФУ немає актуальних реквізитів, то пенсіонери не зможуть отримувати пенсію. Якщо він вирішив самостійно змінити рахунок і перейти в інший банк, то необхідно відразу звернутися до Пенсійного фонду для внесення змін.

відео дня

Як повідомити до Пенсійного про зміну реквізитів

Існує два основних способи:

  • Звернутися безпосередньо до місцевого відділення Пенсійного фонду;
  • Скористатися портал електронних послуг ПФУ - там можна самостійно внести зміни.

Якщо пенсіонер втратив карту або у неї закінчився термін дії під час перевипуску, а банк може самостійно прив'язати нові реквізити до пенсійного рахунку. Однак це слід уточнювати на місці у ПРАЦІВНИКІВ ПФУ.

Пенсії в Україні

Раніше представники Пенсійного фонду розповіли, що після досягнення пенсійного віку пенсія українцям призначається навіть у тому випадку, якщо люди були змушені покинути Україну через російсько-українську війну.

У липні 2023 року відбувся перерахунок пенсій - і деякі категорії українців змогли отримати до 1000 гривень. Йдеться про заплановану індексацію на 19,7% пенсійних виплат держслужбовцям, працівникам органів місцевого самоврядування, народним депутатам і науковцям.

Українцям перерахують і збільшать пенсії. Голова правління Пенсійного фонду України Євген розповів, що цього року вже провели індексацію пенсій та запланували проведення кількох масових перерахунків.

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти