Як можна отримати відразу шість пенсій авансом: хто з українців має право

30 квітня 2023, 10:36
Українські пенсіонери, які збираються виїхати за кордон, можуть написати заяву і отримати відразу шість виплат авансом, повідомляють в ПФУ.
пенсії, пенсії в Україні
Українська пенсіонерка / фото УНІАН, колаж Главред

В Україні пенсія виплачується тільки в тому випадку, якщо пенсіонер знаходиться в межах нашої держави. При цьому ті пенсіонери, які збираються виїхати за кордон, можуть написати заяву і отримати авансом відразу шість пенсій. Про це пишуть представники Пенсійного фонду на офіційній сторінці відомства в соціальній мережі Facebook.

"У разі виїзду пенсіонера за кордон на постійне місце проживання пенсія, призначена в Україні, може бути виплачена за шість місяців наперед перед від'їздом за заявою з наступного місяця після зняття з обліку за місцем проживання", – йдеться в тексті.

У ПФУ чиновники нагадують, що, відповідно до закону, пенсія в Україні виплачується в грошовій формі щомісяця до 25 числа через відділення держкомпанії "Укрпошта" або через банк за вказаним в заяві місцем проживання пенсіонера в межах України.

У разі довгого перебування пенсіонера за кордоном пенсія виплачується в тому випадку, якщо це передбачено міжнародними договорами, які були укладені між Україною та зарубіжними країнами.

Пенсії в Україні

Раніше представники Пенсійного фонду розповіли, що після досягнення пенсійного віку пенсія українцям призначається навіть у тому випадку, якщо люди були змушені покинути Україну через російсько-українську війну.

Трохи пізніше тодішній міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила - до кінця воєнного стану в Україні автоматично продовжать виплату всіх допомог - і соціальних допомог, і субсидій.

Як каже чиновниця, в цей час в Україні соцдопомогу в різних розмірах отримують приблизно 6 мільйонів чоловік. Ще близько 11 мільйонів осіб, згідно з даними Пенсійного фонду, отримують пенсії.

Дивіться відео інтерв'ю нинішнього керівника Мінсоцполітики Оксани Жолнович з приводу пенсій та соціальних виплат:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти