Експерт попередив про різкий зліт цін на проїзд і назвав причину

21 травня 2021, 06:38
Віктор Суслов нагадав про ефективний важіль обмеження апетитів монополістів.
Метро
У Києві може різко подорожчати проїзд, заявив Віктор Суслов / УНІАН

В Україні спостерігається "розгул монополістів" в тому числі, в транспортній сфері, заявив колишній міністр економіки, кандидат економічних наук Віктор Суслов.

"Метрополітен - це теж монополіст. Якщо Коболєву платили мільйон на день, то скільки платять голові метрополітену? Може бути, просто менше? Ось він і захотів підвищити собі зарплату, думаючи, чим він гірше Коболєва. Обмежувати апетити монополістів повинен Антимонопольний комітет, який зі своїми завданнями поки не справляється", - заявив він під час чату в Главреді, відповідаючи на питання про підвищення цін на проїзд у громадському транспорті в Києві.

При цьому він не виключив, що нова ціна квитка може виявитися більше, ніж вона є сьогодні навіть за своєю собівартістю.

"Значить, потрібно продумати можливість виділення дотацій за рахунок міського бюджету, а також визначитися з соціальною політикою. На щастя, в Києві працює "картка киянина", і у пенсіонерів, ветеранів праці поки – безкоштовний проїзд в метро і автобусі", - говорить колишній міністр економіки.

За його словами, позитивна робота міської влади повинна проявляється в тому, що існує багато різного роду знижок, особливо в соціальній сфері: "Той же пенсіонер може піти в музей, на виставку або інші заходи зі знижкою або безкоштовно. Подібні знижки повинні бути і для дітей, особливо на навчальні або спортивні заходи".

читайте такожУкраїнців попередили про неминучість підвищення цін на проїзд

Підвищення тарифів на проїзд у Києві:

  • Раніше в КМДА заявили про те, що рішення про підвищення вартості проїзду в громадському транспорті Києва приймається тільки після проведення відповідних процедур і розрахунків.
  • Як відомо, перевізники в Україні планували підвищити вартість проїзду у маршрутках і автобусах відразу після закінчення коронавірусного локдауну.
  • Нагадаємо, раніше в Міністерстві інфраструктури заявляли, що маршрутки в Києві та інших містах України збираються заборонити. У рамках реформи громадського транспорту їх замінять іншими видами транспорту.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти