Заборона маршруток в Україні: як і за якою ціною українцям добиратися на роботу

24 серпня 2020, 17:00
Про реформу громадського транспорту розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій.
Заборона маршруток в Україні - ціна проїзду, альтернативи
Заборона маршруток в Україні - ціна проїзду, альтернативи / УНІАН

Маршрутки в Києві та інших містах України збираються заборонити – в рамках реформи громадського транспорту. Їх замінять іншими видами транспорту, розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Заборона маршруток в Україні - терміни

Це буде поступовий процес, запевнив міністр. Прибирати маршрутки будуть лише після того, як на їхнє місце на дороги вийдуть нові автобуси й електробуси, а також тролейбуси.

читайте також"Я тебе вдарю": в Одесі чоловік побив вагітну в маршрутціПри цьому Криклій визнає, що альтернатива маршруткам – ті ж тролейбуси – буде їздити повільніше. Це компенсується більш високим рівнем безпеки проїзду, пояснив він.

Заборона маршруток в Україні - тарифи на проїзд

Тарифи на проїзд у громадському пасажирському транспорті поки що залишаються на колишньому рівні. Поки що мова про підвищення цін не йде.

Але є й невеликий нюанс: Криклій сам визнає, що рішення про підвищення проїзду в транспорті приймають місцеве керівництво та приватний перевізник. Тобто після закупівлі нових автобусів, електробусів і тролейбусів перевізники цілком можуть згадати про свою "рентабельність" і підвищити ціни.

Раніше повідомлялося, що в Україні зміняться правила роботи служби таксі. Чиновники підготували відповідний законопроект.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти