Ціна газу в Україні злетіла майже в 5 разів: як і чому підскочила вартість

5 лютого 2022, 21:30оновлено 5 лютого 2022, 22:54
За рік вартість блакитного палива збільшилася в 4,7 рази.
конфорка, газ
/ УНІАН

В Україні зафіксовано багаторазове подорожчання природного газу. За рік вартість блакитного палива злетіла майже в 5 разів.

Як повідомляється на сайті Міністерства економіки з посиланням на дані Державної митної служби, за рік газ подорожчав в 4,7 рази.

У повідомленні підкреслюється, що в січні 2021 року ціна блакитного палива була на рівні 250 доларів за тисячу кубометрів.

Звернемо увагу, що ціна на газ в Україні формується після митного оформлення блакитного палива, що імпортується з-за кордону.

"Державна митна служба України розрахувала середню вартість імпортного природного газу, що склалася в процесі його митного оформлення під час ввезення на територію України в період з 1 по 31 січня 2022 року, яка становить 32 808,28 грн, або 1 161,52 дол. за 1 тис. куб. м", - йдеться в повідомленні.

Додамо, що середня ціна імпортного природного газу в Україні в січні 2022 року, порівняно з груднем, зменшилася на 2% і склала 1 161,52 дол. або 32,8 тис. грн за тисячу кубометрів.

читайте такожВажливий газовий тариф перерахують: від чого буде залежати сума в квитанціях

Раніше повідомлялося про те, що газопостачальна компанія Нафтогаз України постачатиме природний газ побутовим споживачам за новою ціною.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти