Вперше в історії: Україна розпочала фізичний імпорт газу з Угорщини

1 лютого 2022, 12:06
Це вже другий після Словаччини гарантований маршрут постачання газу на випадок, якщо "Газпром" припинить транзит.
Вперше в історії: Україна розпочала фізичний імпорт газу з Угорщини
Україна вперше розпочала фізичний імпорт газу з Угорщини/ Reuters, УНІАН

Україна у вівторок, 1 лютого, вперше в історії розпочала фізичний імпорт газу з Угорщини.

Раніше газотранспортна система працювала лише у напрямку з України до Угорщини. Для того, щоб була можливість транспортувати газ в обох напрямках, провели спеціальні технічні заходи, повідомив директор "Оператора газотранспортної системи України" Сергій Макогон у Facebook.

"Угорський напрямок став другим після Словаччини гарантованим маршрутом постачання газу в Україну навіть і у разі відсутності транзиту", – наголосив Макогон.

Також він зазначив, що після відкриття цього напрямку трейдери зможуть постачати в Україну скраплений газ LNG з терміналу в Хорватії.

Транспортування газу до України з Угорщини

Раніше оператори ГТС України та Угорщини домовилися, що продовжать гарантовані потужності для транспортування природного газу з Угорщини до 30 вересня 2022 року. Про це повідомила пресслужба "Оператора ГТС України". Таким чином, наша держава зможе закачати більше газу на наступний опалюваний сезон.

Тоді Сергій Макогон пояснив, що Україна продовжує працювати для збільшення гарантованих потужностей для імпорту газу з Угорщини на постійній основі. За його словами, це допоможе посилити енергетичну безпеку нашої держави і диверсифікувати джерела постачання газу.

"Зараз, як ніколи, ми бачимо своє завдання в розширенні можливостей для доступу українських імпортерів до різних маршрутів та джерел походження природного газу з метою стабілізації ситуації в Україні, за всіх сценаріїв поведінки "Газпрому", – зазначив гендиректор ОГТСУ.

Раніше повідомлялося, що в Україні постачальники газу крім основного платежу додають в платіжки ще один показник – абонентську плату за тепло і гарячу воду. До січня 2022 року ці норми почали впроваджувати в Києві та Одесі. Однак у січні оновлені платіжки почали отримувати і жителі інших міст, зокрема – Тернополя.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти