Чи буде долар по 50: чи варто зараз купувати валюту - несподіваний прогноз

4 лютого 2024, 02:05оновлено 5 лютого, 17:31
Що буде з доларом до кінця 2024 року - у якій валюті краще зберігати гроші.
Долар, обмін валют
Чи варто міняти гривні на долари під час війни / Колаж: Главред, фото: УНІАН, zn.ua

Курс долара є одним із визначальних під час планування витрат від великої компанії до сімейного бюджету. До валютного курсу прив'язано багато показників, а також на нього часто орієнтуються в багатьох сферах бізнесу і торгівлі.

При цьому багато хто планує вигідну купівлю іноземної валюти, орієнтуючись на ті чи інші прогнозні показники. Найчастіше вони допомагають людям зберегти і примножити свій капітал.

читайте такожНутелла в домашніх умовах: із секретною добавкою буде смачнішою за магазинну

відео дня

Коли вигідно купувати долар

Читайте наш матеріал "Перерахунок пенсій, курс долара і тариф на світло: на які зміни чекати з 1 лютого".

Експерти висувають різні сценарії валютного курсу найближчим часом. При цьому багато хто сходиться на думці про те, що можна очікувати певної зміни курсу готівкового валют.

Водночас не відкидається варіант того, що зміна валютного курсу може бути нерівномірною: при зниженні в купівлі та зростанні в продажу. Як уточнюють фінансові аналітики, під час планування ймовірності купівлі валюти слід враховувати, що коридор курсу в банках може становити від 37,3 до 38,8 гривень за долар.

Що буде з доларом у 2024 році

Експерти в один голос попереджають про те, що на початку року можна чекати певного зниження курсу готівкового долара. Однак навряд чи варто очікувати реалізації прогнозу курсу по 50 гривень за долар. За прогнозними показниками в пунктах обміну валют він може коливатися на рівні 37,15-38,5 гривень за один долар США. Однак надалі ймовірні зміни курсу як долара, так і евіро.

Що вигідніше купувати долари чи євро

Одним з основним питанням під час купівлі валюти залишається вибір долара або євро. Найчастіше люди намагаються вгадати, коли і яку валюту буде купувати найвигідніше.

На думку фінансових аналітиків, варто задуматися над тим, що найвигіднішим може виявитися курс євро. Однак це ймовірно за умови, якщо тренд до девальвації триватиме.

Водночас, на думку окремих експертів, під час вибору об'єкта для інвестицій перевагу слід віддавати європейській валюті. Таку рекомендацію пов'язують з тим, що інвестиції в євро можуть стати реальною можливістю для заробітку.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти