Курс гривні до долара впаде: скільки коштуватиме валюта на початку 2024-го

29 грудня 2023, 01:39
2077
Національний банк продовжить активно впливати на валютний ринок і поступово послаблювати гривню, вважає Антон Курінний.

Курс долара, курс валют
На курс долара впливатиме зокрема і очікування міжнародної допомоги Україні / Колаж: Главред, фото: УНІАН

Курс долара в Україні на початку 2024 року зросте приблизно на 50-60 копійок. Такий прогноз озвучив дилер департаменту глобальних ринків ОТП Банку Антон Курінний.

Як пише РБК-Україна, на початку січня в Україні традиційно спостерігається дефіцит валюти, і в новому році ситуація може повторитися.

відео дня

"Так ми очікуємо посилення попиту на валюту або, що ймовірніше, менший приплив експортної валютної виручки на початку року. Це буде змушувати Національний банк брати активну участь в торгах", - сказав Курінний.

За його словами, Національний банк продовжить активно впливати на валютний ринок і поступово послаблювати гривню. На міжбанку курс може скласти 37,70-38,50 грн/долар.

"Різниця між готівковим і безготівковим ринком навряд чи перевищить рівень в 50-60 копійок. Хоча, звичайно, іноді можна знайти спред в невеликих банках при зміцненні гривні на безготівковому ринку, але це більше тимчасова "акція", за яку можна спробувати встигнути вхопитися", - сказав банкір.

Крім того, на курс гривні впливатиме і очікування міжнародної допомоги Україні.

"Тобто будемо спостерігати або збільшену активність інтервенціями при позитивних новинах, або певне ослаблення гривні в період негативних очікувань і затягування переговорів, пов'язаних з наданням Україні фінансування", - сказав Курінний.

Раньше Міністерство фінансів спрогнозувало різке зростання курсу валют. За словами міністра фінансів Сергія Марченка, уряд передбачає, що курс долара до гривні в 2024 році може досягти рівня 41,4 грн за долар.

Як повідомляв Главред, кандидат економічних наук і незалежний експерт Олександр Хмелевський не виключає, що до кінця 2024 року курс гривні може знизитися до 50 грн за долар. На це впливатимуть кілька факторів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти