"Зайшли занадто далеко": Байден розкритикував заяви своїх підлеглих про Україну

16 червня 2022, 19:46оновлено 16 червня 2022, 23:15
1536
Президент був незадоволений риторикою міністра оборони Ллойда Остіна і держсекретаря Ентоні Блінкена під час їхнього візиту до Києва.
Джо Байден
Байден попросив своїх підлеглих стримуватися в заявах / Reuters

Лідер американців Джо Байден розкритикував риторику деяких своїх підлеглих про підтримку України і попросив їх бути стриманішими в заявах, пише NBC News.

За даними джерел з Білого дому, президент був незадоволений риторикою Міністра оборони Ллойда Остіна і держсекретаря Ентоні Блінкена під час їхнього візиту до Києва.

Байден вважає, що американські політики "зайшли занадто далеко". На його думку, Ллойд своїми заявами розширює цілі США в Україні і викликає нереалістичні очікування. Це в свою чергу збільшує ризик виникнення прямого конфлікту з Росією.

відео дня

читайте також"Це дуже жорстока битва": генерал США про ситуацію на Донбасі

"Байден був не щасливий, коли Блінкен і Остін говорили про перемогу в Україні... Здавалося, що США сподіваються послабити Росію настільки, наскільки це можливо", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше представники Пентагону говорили-що відвантажили у військово-транспортний літак на базі в Каліфорнії нову партію потужної зброї - 155-міліметрових буксируваних гаубиць M777.

"Гаубиці є частиною зусиль США поряд з партнерами і союзниками з НАТО для надання Україні додаткових можливостей", – повідомили американські офіцери.

Пізніше керівник Пентагону Ллойд Остін під час пресконференції сказав, що американська влада готова передати Україні весь масив озброєння, якого зараз потребує ЗСУ.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти