YouTube на вимогу України закрив канали пропагандистів Соловйова і Симоньян

25 червня 2022, 17:23
Серед заблокованих YouTube-каналів: "Росія", "Соловйов LIVE", "Маргарита Симоньян", "зірка", "перший" і багато інших - всього понад 440.
Соловйов, Симоньян
YouTube закрив канали пропагандистів Соловйова і Симоньян / колаж фото ua.depositphotos.com

Найпопулярніший у світі відеохостинг YouTube задовольнив вимогу СБУ та заблокував 442 проросійських канали, на яких сумарно мали понад 15 мільйонів підписників. Про це повідомили в суботу, 25 червня, представники української спецслужби.

"Безглузді фейки про "біолабораторії" і радіокерованих гусей, ненависть до українців і рафінована брехня для своїх громадян. Саме за такою формулою діє російська пропаганда, генеруючи нескінченний потік омани", - розповіли вони.

Серед заблокованих YouTube-каналів: "Росія", "Соловйов LIVE", "Маргарита Симоньян", "Зірка", "Перший" і багато інших.

відео дня

Також в СБУ розповіли, що вже передані заявки на блокування 1529 проросійських Telegram-каналів і ботів, 426 акаунтів в Instagram, 93 – в Facebook, 1050 – в TikTok.

читайте також"Я звертаюся до Алли Борисівні": пропагандист Соловйов просить Пугачову "відкрити рот"

Нагадаємо, 11 березня 2022 року YouTube розпочав процедуру негайного блокування каналів, які належать державним медіа Росії.

"YouTube починає негайне блокування каналів російських державних медіа по всьому світу", - написав міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на своєму каналі в Telegram.

До того YouTube ввів блокування для акаунтів, прямо пов'язаних з терористичними угрупованнями "ДНР" і "ЛНР". У всіх випадках / епізодах блокування сказано, що канали заблокували "за порушення правил спільноти".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти