Ткаченко зізнався, чи допоможуть санкції США "забанити" на YouTube канали Козака

9 березня 2021, 19:28
Відомство вже направило два запити щодо блокування акаунтів телеканалів Newsone, ZiK і 112-Україна на відеоплатформі.
Олександр Ткаченко
Олександр Ткаченко висловився про лазню каналів Медведчука на Ютубі / УНІАН

Санкції США проти нардепа Віктора Медведчука зможуть значно прискорити процес блокування на YouTube каналів його соратника Тараса Козака. Заявка про це вже подана до сервісу, заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко В ефірі Україна 24.

Він розповів, що відомство вже направило два запити щодо блокування акаунтів телеканалів Newsone, ZiK і 112-Україна на відеоплатформі.

"Мінкульт звертався з цього приводу двічі. Сподіваємося на відповідь. Медведчук внесений в американські санкції й очевидно, що він людина, пов'язана з Козаком безпосередньо. І це може прискорити схвалення рішення", - сказав Ткаченко.

Санкції проти телеканалів Медведчука - про що раніше писав Главред:

  • Телеканали 112, NewsOne і ZiK були заблоковані на території України в ніч на 3 лютого після підписання президентом Володимиром Зеленським указу про введення санкцій проти їх власника – нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака, який є соратником Віктора Медведчука.
  • В офісі президента заявили, що правоохоронці мають інформацію, згідно з якою канали Медведчука тривалий час фінансувалися Росією.
  • Українські ЗМІ з посиланням на джерела в СБУ та РНБО стверджували, що Козак може бути причетний до компанії Донське вугілля, яка веде свою діяльність в окупованому Луганську. Гроші від прибутку підприємства могли бути спрямовані на фінансування 112, NewsOne і ZiK.
  • Далі-керівник МВС Арсен Аваков зізнався, що був одним з ідеологів застосування санкцій Ради національної безпеки і оборони України (РНБОУ), які торкнулися кума президента РФ Віктора Медведчука і його оточення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти