Ядерні Іскандер-М режиму Лукашенка: у Пентагоні відповіли на погрози Путіна

27 червня 2022, 19:56
У Міноборони США назвали заяву Путіна "безвідповідальною".
Путін Пентагон
Більш безвідповідальної заяви, ніж зробив Путін, складно уявити - Пентагон / Колаж Reuters, УНІАН

Неможливо уявити чогось більш безвідповідального, ніж заява лідера держави, який говорить про готовність поставити ракетні комплекси з потенційним ядерним зарядом. Про це заявили в Міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки.

Репортер видання Foreign Policy Джек Детч у своєму Twitter-акаунті процитував високопосадовця Пентагону, який піддав критиці главу РФ Володимира Путіна, котрий висловив намір передати Білорусі ракетні комплекси Іскандер-М з потенціалом ядерного заряду.

"Я не можу вигадати нічого більш безвідповідального, ніж керівник-висопосадовець, який говорить про ядерну зброю в цьому випадку", - підкреслив чиновник Міноборони США.

Путін зібрався передати Білорусі ракетні комплекси Іскандер-М

25 червня глава Кремля Володимир Путін заявив, що протягом декількох місяців Росія передасть Білорусі оперативно-тактичні ракетні комплекси Іскандер-М. Причому він натякнув на можливість використовувати такі комплекси з ядерним зарядом.

"Ми протягом найближчих декількох місяців передамо Білорусі комплекси Іскандер М, які можуть застосовувати балістичні і крилаті ракети. Причому як у звичайному, так і в ядерному виконанні", - сказав Путін.

Також він запропонував Лукашенку провести доопрацювання літаків Су-25, які знаходяться на озброєнні республіки Білорусь, і розпочати підготовку льотного складу.

Дивіться відео ТСН – у Литві розповіли про ризики надання Путіним ядерної зброї Лукашенку

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти