Путін готується відкрити другий фронт: ЗМІ розповіли про нараду з питання нової війни

26 червня 2022, 21:53
Володимир Путін провів секретну нараду, ймовірно присвячену загостренню відносин з Литвою і можливій військовій відповіді.
Путина
Володимир Путін / Фото Reuters

Нещодавно президент Росії РФ Володимир Путін провів секретну нараду, ймовірно присвячену загостренню відносин з Литвою і можливій військовій відповіді.

Як пише Сьогодні, у Кремлі розглядають силовий варіант відповіді на ситуацію з відмовою Вільнюса допускати транзит до Калінінграда.

На зустрічі, імовірно, обговорювався варіант початку військових дій Москви проти Вільнюса.

Джерело видання припустило, що Пєсков спростував факт проведення наради в Кремлі через те, що ніякого рішення за його підсумками прийнято не було. Журналісти вважають, що керівництво РФ вирішило почекати, поки США і ЄС "переконає Литву відмовитися від блокади".

Що відомо про термінову нараду у Путіна

Раніше журналісти звернули увагу на відео, на яких зафіксовано, як пізно ввечері 25 липня кортеж президента РФ Володимира Путіна їде в бік Кремля, хоча ще вдень у глави російської держави в Санкт-Петербурзі була зустріч з лідером Білорусі Олександром Лукашенком.

У публікації йдеться, що щонайменше одне російське ЗМІ готувало матеріал про підсумки наради в Кремлі, проте він не був опублікований. Факт проведення наради пізніше спростував прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. У той же час російський політтехнолог, який в 2014 році підтримував бойовиків в Луганську, повідомив, що "дещо сталося", проте необхідно "дочекатися офіційних нюансів", уточнивши, що "це зовнішній кейс", а "всередині Росії все ок".

читайте такожСтара Європа здрейфила: чи є у НАТО чим воювати за Литву та Естонію

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти