"Вихід за сценарієм Пригожина": експерт відповів, чи досидить Путін у Кремлі до 2030 року

3 квітня 2024, 05:30
Путін не збирається віддавати владу, а всі історії про двійника - це "безумство", вважає Віктор Ягун.
Віктор Ягун, Володимир Путін
Віктор Ягун сказав, чи досидить Путін у Кремлі до 2030 року / Колаж: Главред, фото: facebook.com/yagunv, скріншот

Колишній заступник голови Служби безпеки України, генерал-майор запасу Віктор Ягун розповів, чи з'явиться у РФ наступник у нинішнього господаря Кремля Володимира Путіна і чи є шанс того, що його відсутність стане тригером падіння політичної системи країни-агресора.

За його словами, Путін не збирається віддавати владу, а всі історії про двійника - це "безумство".

"Навколо Путіна насправді немає потрібних людей. І з кожним разом стає все менше тих, на кого можна покластися. Це ж бандформування, куди дуже легко потрапити, але вийти звідти вже неможливо. Вихід можливий тільки за сценарієм Пригожина, іншого варіанту немає", - сказав Ягун в інтерв'ю Главреду.

відео дня

"Якщо в Кремлі сподіваються, що їм вдасться пересидіти, виростити нове покоління дітей і близьких родичів, на яких можна перекласти повноваження, то вони помиляються. У РФ не монархічна, а автократична структура влади, тому це не той варіант. І тому невідомо, як вони ділитимуть там владу, якщо щось трапиться з Путіним", - вважає експерт.

Також він відповів на запитання, чи зможе Путін досидіти на посаді президента до 2030 року: "Бог його знає. Медицина в Росії, особливо для великих людей, досить потужна. Тому можуть його і зберегти. Але чи потрібно йому це?".

Хто такий Віктор Ягун

Віктор Ягун - український військовий, громадський діяч, генерал-майор запасу Служби безпеки України. У період з березня 2014-го по червень 2015-го року був заступником голови СБУ. Під проводом Ягуна добувалася і оприлюднювалася інформація про участь російських військ і роботу спецслужб у війні проти України на Донбасі. Учасник ООС на Донбасі.

Розвал Росії - які шанси?

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов висловив думку, що США і Китай не дадуть Росії розвалитися, і пояснив, у чому їхня зацікавленість. Вашингтон і Пекін зацікавлені в тому, щоб РФ не розвалилася, тому що її розвал створить хаос на величезній території та незрозумілу ситуацію з ядерними арсеналами.

Раніше молодший сержант ЗСУ у відставці, голова громадської організації "Українське об'єднання "Мрія" Юрій Гудименко оцінив, що може стати каталізатором якщо не для розвалу країни-агресора Росії, то хоча б для акцій протесту всередині країни.

Фахівець зі стратегічних комунікацій Юрій Богданов вважає, що найімовірніший сценарій для країни-агресора Росії - це не розпад, а початок конкуренції між елітарними групами, їхньої боротьби за владу, зокрема силової.

Але для початку такої боротьби за владу між елітами російський диктатор Володимир Путін має настільки перетиснути, щоб РФ пішла не за сценарієм "знижувати рівень агресії ззовні та зсередини", а щоб вона зовсім посипалася.

Вибори президента Росії 2024

Президентські вибори у РФ відбулися з 15 до 17 березня 2024 року. Главу держави обирали на шість років, тобто до 7 травня 2030 року.

Інавгурацію обраного президента заплановано на 7 травня 2024 року.

Остаточні підсумки підбила Центральна виборча комісія 21 березня. Згідно з результатами виборів, Володимир Путін набрав рекордну для російських президентських виборів абсолютну і відносну кількість голосів (понад 76 млн голосів і 87,28% за рекордної явки 77,49%).

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що російський диктатор Володимир Путін спробує використати свою "перемогу з рекордним результатом" на так званих виборах президента РФ як передумову для затяжної війни в Україні.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти