Напад Росії з Білорусі: Україну попередили про військову небезпеку і назвали терміни

27 червня 2021, 05:28оновлено 28 червня 2021, 13:30
633
Путін повністю контролює Лукашенка, у якого більше немає іншого вибору, вважає Андрій Курейчик.
Війна на Донбасі
Восени може відбутися нове загострення військового конфлікту Росії та України - білоруський політик / УНІАН

У республіці Білорусь через військові навчання суттєво зросла присутність російського військового контингенту. Ситуація свідчить про повзучу окупацію білоруської держави з боку Росії. Білоруський правлячий режим послаблений і знаходиться повністю під контролем Кремля. Така ситуація загрожує небезпекою військової операції проти України, а загострення може відбутися вже восени. Про це заявив білоруський опозиційний політик Андрій Курейчик.

"Це найбільше питання, тому що мова йде про повзучу окупацію. Ми бачили приклад Криму, коли велика кількість військ залишається на території іншої країни – це завжди привід потім їх використовувати, у тому числі в окупаційних цілях. На жаль, Лукашенко дуже слабкий зараз, він повністю під контролем Путіна, і у нього просто немає жодного вибору. Тому, швидше за все, ці війська наразі залишаться, і хочеться вірити, що вони не будуть застосовані", - розповів він в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, ця ситуація потенційно небезпечна для української держави, оскільки виникає ризик проведення Росією нової військової операції проти Києва. Причому загострення може відбутися вже восени. Російська риторика вказує на підготовку Москви до ескалації ситуації.читайте такожПрорив з Криму і удар по Донбасу: журналіст оголосив про атаку Путіна після зустрічі з Байденом

"Ми розуміємо, що є небезпека операції проти України, вона нікуди не поділася і, мабуть, восени буде якесь загострення. Крім цього, ми бачимо постійну агресивну риторику у бік Польщі та Литви про нібито скупчення польських військ, про американські бази, бази НАТО, які підуть на Москву. Ця риторика нікуди не йде. Це свідчить про те, що люди готуються до якоїсь ескалації", - підкреслив Андрій Курейчик.

Війна Росії та України

Глава Виконавчого комітету реформ Михайло Саакашвілі заявляв, що Росія може запустити сценарій нової військової операції проти України і організувати наступ на Маріуполь, Херсон та Одесу. При цьому дії росіян, на його думку, залежатимуть від реакції США.

Російський опозиційний політик Леонід Гозман вважає, що Росія може почати нову війну з Україною для того, щоб утримати українську державу від інтеграції до НАТО.

Колишній депутат Держдуми Росії Дмитро Гудков припустив, що загострення російсько-українського військового конфлікту не буде. У цьому немає сенсу, тому що Москва більше не зможе перешкодити вступу України до НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти