Напад Росії через вступ України до НАТО: політик розкрив плани Путіна

19 червня 2021, 07:10
Путін розглядає Україну як "бунтуючу васальну територію", вважає Леонід Гозман.
путина
Путін не бачить Україну в якості незалежної держави - російський політик / Reuters

Росія не запустить маховик великої війни з Україною з метою забезпечення водопостачання окупованого Криму, тому що російську владу не цікавлять соціальні проблеми. При цьому Москва може розпочати нову війну проти Києва з метою утримання української держави від інтеграції до НАТО. Кремль за чинного політичного режиму не бачить Україну в якості незалежної країни. Про це заявив російський опозиційний політик Леонід Гозман.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що Москва навряд чи піде на новий військовий конфлікт проти Києва через ситуацію з водою в захопленому Криму. Однак конфронтація може відбутися з метою утримання України від вступу до Північноатлантичного альянсу.

"Нашій владі наплювати, як живуть люди і в окупованому Криму, і у всій Росії. Тому війну заради дніпровської води він (Путін) не почне. Він може почати війну заради якихось інших цілей, власних, для власної величі, ще для чогось, щоб вас утримати від вступу до НАТО. А біди людей, які живуть у Криму – в труні він бачив", - сказав Гозман.

За його словами, Путін розглядає Україну не у якості окремої незалежної держави, а як "бунтуючу васальну територію". Росія насилу прийняла відхід з орбіти впливу Кремля країн колишнього Варшавського договору і насилу погодилася з суверенітетом країн Балтії. Наразі Росія не може змиритися з незалежність двох держав – України та Білорусі. Саме тому Москва малює "червоні лінії" і робить попередження.читайте також"Тут нема чого обговорювати": Путін про вступ України до НАТО

"Володимир Володимирович розглядає Україну як бунтуючу васальну територію. Він не бачить у вас незалежної країни, він жодним чином не може з цим змиритися. Вони насилу змирилися з незалежністю колишніх країн Варшавського договору, насилу погодилися з незалежністю колишніх республік радянської Прибалтики. Є дві колишніх республіки, з незалежністю яких вони ніяк не можуть примиритися – ви і Білорусь. У цьому насправді справа. Наше керівництво, на жаль, не бачить, як можна жити з незалежною Україною. І тому проблеми вони не вирішують нормальним шляхом, а кажуть зверхньо "через губу", що "це для нас червона лінія". А яка справа Україні до твоїх червоних ліній? З якого дива ти пояснюєш людям, що їм можна робити, а що не можна?"- підкреслив Леонід Гозман.

Вступ України до НАТО

Президент України Володимир Зеленський 7 червня під час телефонної розмови з господарем Білого дому Джо Байденом запропонував Вашингтону створення чіткого алгоритму вступу Києва до НАТО. План повинен припускати конкретний механізм з прив'язкою до календарних дат.

14 червня Зеленський закликав Байдена чітко відповісти на питання, чи збираються в НАТО прийняти Україну, і коли Київ отримає ПДЧ до колективного блоку безпеки Заходу.

За підсумками саміту НАТО, який відбувся 14 червня, в Альянсі заявили, що Україна вступить до блоку на підставі ПДЧ. Однак коли Києву нададуть такий план, в організації не уточнили.

Президент США Джо Байден пізніше сказав, що Україна наразі не готова до інтеграції до НАТО. За його словами, головною проблемою Києва є корупція.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти