У ВООЗ заявили, що до березня у світі може бути ще 500 тисяч смертей від COVID-19

21 листопада 2021, 07:30оновлено 21 листопада 2021, 15:23
Заява була зроблена на тлі інформації про те, що кілька європейських країн повідомляють про рекордно високий рівень зараження коронавірусом.
Жінки, коронавірус
У ВООЗ заявили, що до березня в світі може бути ще 500 тисяч смертей від COVID-19 / Reuters

Захворюваність на коронавірус в Європі збільшилася, і це викликає занепокоєння у ВООЗ. Директор Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я доктор Ханс Клюге заявив, що до березня 2022 року жертвами COVID-19 можуть стати ще 500 тисяч осіб, якщо не будуть вжиті термінові заходи.

"До березня може бути зареєстровано ще 500 000 смертей, якщо не будуть вжиті термінові заходи", - сказав доктор Клюге і зазначив, що збільшення кількості носінь масок має істотно допомогти, повідомляє BBC.

Заява була зроблена на тлі інформації про те, що кілька європейських країн повідомляють про рекордно високий рівень зараження і запроваджують повний або частковий локдаун.

Доктор Клюге сказав, що на поширення захворюваності також впливають такі фактори як зимовий сезон, недостатнє охоплення вакцинацією і переважання заразнішого штаму "Дельта".

Він закликав до збільшення вакцинації та реалізації основних заходів охорони здоров'я та нових методів лікування, які допоможуть протистояти поширенню коронавірусу.

Відзначимо, за весь час пандемії вилікувались від недуги 232 383 182 особи. Наразі нараховується понад 19 млн активних випадків захворювання.

З початку пандемії підтверджено 5 163 714 смерті від COVID-19.

читайте також99% вакцинованим вдається уникнути реанімації: епідеміолог пояснив, як щеплення рятує від смертіРаніше у ВООЗ зробили заяву про те, що пандемія коронавірусу є проблемою для бідних країн. За словами спеціального посланника Всесвітньої організації охорони здоров'я Девіда Набарро, уряди країн, які намагаються вакцинувати якомога більше жителів для виходу з пандемії, беруть на себе величезний ризик.

"Якщо відбуватиметься скупка вакцин для ревакцинації, це призведе до глобальних наслідків, які дійсно будуть вельми екстремальними, і всі повинні це знати", - підкреслив Набарро.

Дивіться сюжет ТСН про ситуацію з коронавірусом в Україні:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти