У трьох регіонах Росії прогриміли вибухи: пошкоджено Ан-124, атакована гелікоптерна база

3 травня 2023, 09:35оновлено 3 травня 2023, 12:20
Агресорка Росія вже встигла звинуватити Україну в атаці одного двох своїх об'єктів, проте жодних доказів про нібито "причетність" Києва немає.
Пожежа в Тамані
У Тамані біля Кримського мосту сталося загоряння цистерн з резервуарами / Скріншот соцмережі

У Брянській області, Краснодарському краї і під Санкт-Петербургом країни-окупанта Росії пролунали вибухи. На Брянщині атаковано військовий аеродром, внаслідок чого пошкоджено транспортний літак Ан-124. У Тамані біля Кримського мосту загорілася нафтобаза, а під Санкт-Петербургом сталася пожежа на військовому аеродромі, де знаходилися військові вертольоти.

Вибухи у Брянській області

Як повідомляє Telegram-канал Baza, в ніч на середу, 3 травня, був атакований військовий аеродром у Брянській області. В атаці звинувачують нібито ЗСУ, проте жодних доказів причетності українських військових до "ударів" не приводять.

"Безпілотники ЗСУ атакували військовий аеродром у Брянській області в ніч на 3 травня", - зазначено в повідомленні.

Згідно з даними пропагандистів РФ, було застосовано 5 безпілотників. Два, мовляв, знищені, проте ще два вибухнули на території аеродрому. Ще один БПЛА не знайшли.

Зазначається, що незначні пошкодження отримав транспортний літак окупантів Ан-124. Росіяни кажуть, що він нібито не експлуатувався.

Відомостей про постраждалих немає.

ППО Росії не справляється з навалою БПЛА

Військовий експерт Олександр Коваленко написав, що пропагандисти, коли говорили про атаку на військовий аеродром у Брянській області, швидше за все, мали на увазі аеродром Сеща. Він знаходиться в 170 км від України.

За його словами, навіть якщо припустити запуск БПЛА з території України, російське ППО не змогло перехопити літальні апарати, які летіли на такій великій відстані.

"5 БПЛА, подолали 170 км в повітряному просторі Росії, насиченому ешелонованою ППО і досягли важливого об'єкта, тільки в районі якого намагалися збити дрони за допомогою стрілецької зброї. Не ЗРПК, ПЗРК, ЗРК, а саме, стрілецької зброї! Це зайвий доказ того, що російські системи ППО в умовах сучасної війни абсолютно неефективні і безглузді. У свою чергу, повітряний простір Росії не просто всипане білими плямами ППО, а скоріше воно саме, величезна біла пляма з вкрапленнями ППО. І це факт", - підкреслив Коваленко.

Пожежа у Краснодарському краї біля Кримського мосту

Глава Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв у своєму Telegram-каналі повідомив, що в селищі Волна на Тамані, недалеко від Кримського мосту, сталася пожежа.

Дивіться відео пожежі на Тамані у Telegram-каналі Главреда

Пожежа Тамань
На Тамані загорівся резервуар з нафтопродуктами / скріншот соцмережі

"У селищі хвиля Темрюкського району (Краснодарський край РФ - ред.) загорівся резервуар з нафтопродуктами. Пожежі присвоєно вищий ранг складності. За попередньою інформацією, жертв і постраждалих немає", - сказав він.

Причину пожежі він не вказав.

Пропагандисти ТАСС пишуть, що пожежа сталася, мовляв, "через падіння безпілотника"

"Резервуар з нафтопродуктами в селищі хвиля Темрюкського району Краснодарського краю загорівся через падіння безпілотника. Про це нам повідомили в екстрених службах", - зазначено в повідомленні.

Пожежа на великому військовому аеродромі під Санкт-Петербургом

За даними Telegram-каналу Mash на мийці, пожежа трапилася на військовому аеродрому в селі Гостіліци Ленінградської області. Повідомляється, що це місце базування російських вертольотів, які, як стверджують у РФ, вдалося евакуювати до моменту загоряння.

Примітно, що це найбільший на північному заході аеродром.Причиною пожежі назвали "займання покришок".

Пишуть, що пожежу вже ліквідовано.

Вибухи в окупованому Севастополі

У ніч на 29 квітня невідомі безпілотники атакували резервуар з паливом загарбників у Козачій бухті в окупованому агресором Росією Севастополі. Площа пожежі складала майже 1000 квадратних метрів.

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова, у Севастополі знищено понад 10 резервів з нафтопродуктами. В цілому це близько 40 тисяч тонн. Нафтопродукти призначалися для потреб Чорноморського флоту окупантів РФ.

У вівторок ввечері, 2 травня, в окупованому Севастополі прогриміли нові вибухи. За попередніми даними, щось вибухнуло на базі прикордонників окупантів. Фейкова "влада" міста заявила про те, що це нібито "профілактична робота".

Дивіться відео про те, який сценарій визволення Криму назвав Андрусів

Війна Росії проти України:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти