У США тиснуть на Байдена заради санкцій проти Північного потоку-2

6 березня 2021, 07:26
Сенатор Тед Круз заявив, що блокуватиме призначення глави ЦРУ до нових санкцій проти компаній, що беруть участь у будівництві газопроводу Путіна.
Байден
У США почали тиснути на Байдена заради санкцій проти Північного потоку-2 / Reuters

Американський сенатор-республіканець Тед Круз від штату Техас заявив, що заважатиме затвердженню нового глави Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Вільяма Бернса до того часу, поки адміністрація президента Джо Байдена не запровадить нові санкції проти російського газопроводу Північний потік-2.

"Я зніму своє блокування, коли адміністрація Байдена виконає свої юридичні зобов'язання - повідомити і накласти санкції на судна і компанії, що будують трубопровід Путіна", - написав Круз на своїй сторінці у Twitter.

Зазначимо, 3 березня група з 40 американських сенаторів закликала Байдена запровадити нові обмеження проти компаній, що беруть участь у будівництві Північного потоку-2. "Будівництво проєкту триває, і у відкритому доступі є інформація про суди та компанії, що беруть участь у діяльності, яка підлягає санкціям", — вказали сенатори.

На їхню думку, "нездатність адміністрації запровадити нові санкції" свідчить про те, що США готові дозволити владі Росії "взяти під контроль постачання газу до Європи і посилити свій геополітичний вплив".

У США тиснуть на Байдена заради санкцій проти Північного потоку-2

Північний потік-2 - про що йшлося раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти