У Сенаті закликали Байдена вдарити санкціями по Північному потоку-2

12 лютого 2021, 21:59
Республіканець Джеймс Ріш і демократ Джин Шахін звернулися до президента США Джо Байдену - із закликом ще тугіше закрутити санкції проти Північного потоку-2.
Північний потік-2
Газопровод Північний потік-2 / Reuters

Керівник комітету з міжнародних відносин Сенату (верхня палата американського парламенту) республіканець Джеймс Ріш і віце-глава групи підтримки України в Сенаті демократ Джин Шахін закликали президента Джо Байдена ввести санкції проти російського газопроводу Північний потік-2. Про це повідомляє західне агентство Bloomberg.

"Преса повідомляє, що уряд Німеччини висунув пропозицію, яка вимагає від США ігнорування санкцій (проти газопроводу ‒ Главред). Відносини США з Німеччиною - наріжний камінь трансатлантичного альянсу, але дозвіл на завершення Північного потоку-2 не конструктивний шлях для цього партнерства", ‒ заявили сенатори.

Ріш і Шахін підкреслили, що очікують від Білого дому на чолі з Джо Байденом опублікування затвердженого Конгресом звіту про компанії, які беруть участь у будівництві газопроводу, до 16 лютого 2021 року.

читайте такожСтало відомо про новий удар санкцій США по Північному потоку-2

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Проблеми з добудовою газопроводу Північний потік-2 виникли через набрали чинності з 1 січня 2021 року нових санкцій США, які поширюються на всі компанії, що беруть участь в будівництві трубопроводу.
  • 15 січня в Nord Stream 2 AG заявили, що завершення будівництва СП-2 в Данії так і не почалося через технічні проблеми. У Росії сказали, що пауза виникла через відсутність у трубоукладача академік Черський дозволу на проведення робіт. Це пов'язано з відмовою норвезької компанії DNV GL від сертифікації судна під загрозою американських санкцій.
  • 19 січня в Газпромі вперше офіційно допустили, що проект Північний потік-2 може бути заморожений або повністю зупинений. У Кремлі виступили зі звинуваченнями на адресу Вашингтона в тиску на процеси, пов'язані з добудовою газопроводу.
  • У суботу, 6 лютого, трубоукладач Фортуна, проти якого були введені санкції США, завершив морські випробування, після чого приступив до прокладання труб для Північного потоку-2 у винятковій економічній зоні Данії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти