У Росії поскаржилися на "крайнє нахабство і агресивність" НАТО в Чорному морі

3 грудня 2020, 10:39
Альянс нарощує військову міць в цьому регіоні, вважає Цеков.
Новини Криму - РФ поскаржилася на нахабну поведінку НАТО в Чорному морі
Новини Криму - РФ поскаржилася на нахабну поведінку НАТО в Чорному морі

Генсек НАТО Йенс Столтенберг звинуватив Росію в нарощуванні військової потужності в анексованому Криму і Чорному морі. У відповідь російські парламентарії звинуватили НАТО в "крайньому нахабстві й агресивності" в Чорному морі.

"Це Альянс нарощує озброєння, поводиться вкрай нахабно й агресивно. Російські дії робляться виключно у відповідь на таку агресивну політику НАТО", - заявив у коментарі РИА Новости сенатор від анексованого Криму Сергій Цеков.

Насправді це саме НАТО нарощує військову міць в цьому регіоні, вважає Цеков. За його словами, НАТО "порошать з хворої голови на здорову".

Раніше Сергій Цеков запропонував українській владі у разі знесення пам'ятника російській імператриці Катерині II в Одесі також відмовитися від своїх південних регіонів на користь Росії.

Україна - НАТО: новини

  • НАТО захистить Україну від інтервенції, заявив американський військовий, капітан 1-го рангу, керівник Антитерористичного центру НАТО в Туреччині, начальник штабу військової місії зв'язку НАТО в Москві, представник НАТО в РФ Гаррі Табах. За його словами, на Донбасі армія США діяла б інакше.
  • В Альянсі розкрили небезпеку Росії. У НАТО заявили про провальні спроби залучення Росії до співпраці.
  • Американський воєначальник Бен Ходжес заявив: Україна відіграє ключову роль у протистоянні між Сходом (в першу чергу ‒ Росією) і Заходом в акваторії Чорного моря і тому є важливим партнером для США і Північноатлантичного альянсу (НАТО).

Агресія РФ у Криму та на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" та оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину Донецької та Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти