У РФ розсекретили документи про участь військ НКВС у битві за Москву

5 грудня 2020, 01:26
За інформацією Росгвардіі, виявлені факти про діяльність чотирьох батальйонів.
У РФ розсекретили документи про участь військ НКВС у битві за Москву
Розсекречені документи про участь військ НКВС у битві за Москву / Фото : архів Росгвардії

У Росії розсекретили архівні документи, що стосуються участі військ НКВС у боях під Москвою у грудні 1941 року.

"Загони ОМСБОН НКВС СРСР для забезпечення наступу Червоної армії брали участь у зведенні шосейних мостів, розмінували підходи до доріг у місцях майбутнього наступу. Окремий саперний батальйон та окремий батальйон зв'язку 2 мотострілецької дивізії внутрішніх військ НКВС відновлював пошкоджені лінії зв'язку. Крім того, залізничні підрозділи внутрішніх військ, беручи участь у наступі, відновлювали зруйновані залізничні лінії для підвезення фронтовим частинам продуктів, медикаментів та боєприпасів", - повідомляє прес-служба Росгвардии.

У документах нібито зазначено, що бійці внутрішніх військ під час битви викликали вогонь на себе, кидалися під ворожі танки і рятували цінне заводське обладнання в тилу. Також стверджується, що вони підтримували порядок у столиці.

відео дня

читайте такожУ Безсмертному полку Гіммлера записали в герої Другої світової війниВідкриття архіву приурочено до 79-ї річниці контрнаступу Червоної Армії під Москвою, який почався 5-6 грудня 1941 року, охопивши величезний фронт шириною понад тисячу кілометрів, і тривав до 7-8 січня 1942 року. За цей період війська Західного, Калінінського і Південно-Західного фронтів провели низку великих наступальних операцій. В результаті цього німецькі частини були відкинуті на 150-300 кілометрів від радянської столиці.

У РФ розсекретили документи про участь військ НКВС у битві за Москву
/ Фото: архів Росгвардії

Друга світова війна

  • У місті Новомосковську Дніпропетровської області 95-річному учаснику Другої світової війни абсолютно відкрито вручили медаль від президента Росії Володимира Путіна.

  • Нагадаємо, раніше в Харкові ветерани Другої світової війни отримали медалі з привітаннями від імені російського президента Володимира Путіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти