У НАТО затвердили поставку в Україну комплексів ППО

19 березня 2022, 08:17
Словаччина передасть Україні свою єдину систему ППО радянського виробництва С-300, а натомість отримає ЗРК Patriot, що стане на чергування із середини квітня.
Patriot
Системи ППО Patriot будуть розміщені в районі авіабази Сліач / Defense.gov/John Hamilton

Нідерланди та Німеччина на прохання НАТО поставлять до Словаччини американські зенітні ракетні комплекси Patriot замість її систем ППО С-300, які передаються Україні.

Системи ППО Patriot будуть розміщені в районі авіабази Сліач в центральній Словаччині, передає Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні ухвалено остаточне рішення про те, що система буде розгорнута. Вони призначені для посилення стримування союзників і захисту території Словаччини та її жителів від будь-якої ракетної загрози. ЗРК Patriot встануть на чергування із середини квітня", - йдеться в повідомленні військового відомства Нідерландів.

відео дня

Раніше міністр оборони Словаччини Ярослав заявив, що Словаччина передасть Україні свою єдину систему ППО радянського виробництва С-300, якщо отримає їй заміну.

Як повідомляв Главред, глава МЗС країни-агресора Росії Сергій Лавров заявив, що радянські та російські системи ПРО не можуть бути передані третім країнам. Також він заявив, що всі вантажі із західною зброєю, що завозяться на територію України, стануть метою окупантів.

Керівник українського Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що аж ніяк не в Москві вирішуватимуть, яку військову допомогу може отримувати Україна для опору російській військовій агресії.

Прессекретар Білого дому Джен Псакі також досить різко відреагувала на заяву глави російського МЗС Росії Сергія Лаврова про наміри знищувати конвої зі зброєю для України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти