Лавров заявив, що вантажі для України зі зброєю стануть метою Росії

18 березня 2022, 12:20оновлено 18 березня 2022, 16:03
Керівник МЗС країни-агресора Сергій Лавров прямо погрожує тим країнам Європи, які можуть дати Україні зброю.
Сергій Лавров
Сергій Лавров / Reuters

Будь-які вантажі, які надходять на Україну, які Росія буде розглядати в якості військових, будуть знищуватися. Про це заявив керівник МЗС країни-агресора Сергій Лавров.

"Ми дуже чітко дали зрозуміти, що будь-які вантажі, які будуть заїжджати на територію України, які ми будемо вважати, перевозять зброю, стануть законною метою. Це абсолютно зрозуміло, оскільки ми проводимо операцію, мета якої викорінити будь - яку загрозу щодо РФ, які виходять з української території", - сказав він.

Більш того, Лавров прямо загрожує тим країнам Європи, які можуть дати Україні кошти про радянського виробництва.

відео дня

"Тцакож обговорюється протиракетна оборона. І виходячи з прагматичних причин вони вважають, що можна попросити членів НАТО, які володіють системами ПРО ще радянського виробництва, щоб вони захистили. Хочу нагадати всім країнам, які можуть розглядати цю ідею, що радянські системи і системи російського виробництва, системи протиракетної оборони там знаходяться відповідно до міжурядових угод і контрактів, які також мають сертифікат користувача", ‒ говорить він.

читайте такожЛавров визнав, що Росія свідомо розбомбила пологовий будинок у Маріуполі

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що заступник голови МЗС Росії Сергій Рябков заявив, що конвої з іноземною зброєю для України стануть "законними цілями" для Збройних сил РФ.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов НАТО захищатиме свої вантажі зі зброєю в Україні від можливих атак російських загарбників.

"Пан Столтенберг (генсек НАТО Йенс Столтенберг, - Главред) зробив заяву: якщо хоч один снаряд, хоч одна куля потрапить в конвой, який вони сьогодні доставляють (в Україну, - Главред.)- вони вважатимуть це порушенням п'ятої статті (Північноатлантичного договору, - ред.), яка є на сьогоднішній день в країнах НАТО. Подивимося, якщо це станеться, як вони будуть реагувати на це", - сказав Секретар РНБО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти