"Станьте зрадниками і підіть на компроміс": президент Сербії звернувся до Зеленського і Путіна

19 березня 2022, 07:37
Війна в Україні є найбільшим викликом для Європи з 1945 року, сказав президент Сербії та висловив думку, що Україна повинна піти на поступки.
Александар Вучич, Сербія 03
Александар Вучич висловився про вторгнення Росії в Україну / Reuters

Президент Сербії Олександр Вучич заявив, що у війні Росії проти України винні обидві країни, а лідери Володимир Путін і Володимир Зеленський повинні "стати зрадниками, програти вибори, але врятувати країну".

Такі заяви Вучич зробив під час інтерв'ю на телеканалі TV Prva.

Війна в Україні є найбільшим викликом для Європи з 1945 року, сказав президент Сербії. Він порівняв російське вторгнення з війною після розпаду Югославії. Але, за його словами, сьогодні ситуація набагато гірша.

відео дня

"Сьогодні, коли ви говорите про конфлікт в колишній Югославії, ми завжди знаходимо винного, когось іншого. Я вважаю, що у військовому конфлікті винні обидва... Я б сказав те саме Путіну і Зеленському - ви повинні визнати цю провину, стати зрадниками, програти вибори, але врятувати країну", - вважає Вучич.

Президент Сербії додав, що на поступки повинна піти саме Україна.

"Чи розраховує хтось в Україні, що хтось втрутиться, і зрештою вони підпишуть кращу угоду ніж ту, яку підписали б зараз? Тільки країна буде набагато більше знищена. Ви хочете закінчення війни або перемоги – це питання для обох сторін? Боюся, що всі чекають перемоги. І якщо так, то я можу вам сьогодні сказати, що буде тільки гірше. Дні, тижні й місяці попереду будуть лише гірше", – сказав Вучич.

Як повідомляв Главред, раніше президент Олександр Вучич заявив, що Сербія не запроваджуватиме економічні санкції проти РФ, оскільки це може погано вплинути на дружбу з Москвою.

Вучич зазначив, що визнає принципи міжнародного права і підтримує територіальну цілісність України. При цьому він вважає, що українці і росіяни - "братні народи".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти