У Байдена жорстко відповіли Лаврову на погрози атакувати конвої з допомогою для України

19 березня 2022, 00:00
Псакі применшила погрози Лаврова щодо матеріальної допомоги, що надходить в Україну.
Джен Псакі
Джен Псакі / Reuters

Прессекретар Білого дому Джен Псакі досить різко відреагувала на заяву глави російського МЗС Росії Сергій Лаврова про наміри знищувати конвої за допомогою постачання зброї в Україну.

Як пише CNN, речник Білого дому зазначила, що "на території України немає американських військ", а всі сили США діють виключно на території НАТО.

Так, Псакі применшила погрози Лаврова щодо матеріальної допомоги, що надходить в Україну після того, як президент США Джо Байден пообіцяв направити понад 800 мільйонів доларів на допомогу у сфері безпеки.

"Оскільки ми говоримо про операції з пересування конвоїв і переміщення допомоги, то це не ті органи, які будуть переміщати цю допомогу всередині України... Ми уважно стежимо за діями, за триваючою ескалацією дій росіян, і ми будемо уважно стежити, якщо вони продовжать цю загрозу", - сказала вона.

читайте такожКулеба відповів на погрози Лаврова знищувати конвої зі зброєю для України

Що заявив Лавров

Нагадаємо, раніше керівник МЗС країни-агресора Сергій Лавров заявив - будь-які вантажі, які надходять в Україну, Росія буде розглядати в якості військових і буде намагатися знищити.

"Ми дуже чітко дали зрозуміти, що будь-які вантажі, які будуть заїжджати на територію України, які ми будемо вважати, перевозять зброю, стануть законною метою. Це абсолютно зрозуміло, оскільки ми проводимо операцію, мета якої викорінити будь-яку загрозу щодо РФ, які виходять з української території", - сказав він.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти