"Кров проливатиметься і далі": в ОП дорікнули Європі, що вона не робить висновків з війни в Україні

18 березня 2022, 12:38
У Франції вже допускають можливість поширення війни на Європу, але при цьому європейські держави і далі не втручаються у ситуацію, наголосив Подоляк.
'Кров проливатиметься і далі': в ОП дорікнули Європі, що вона не робить висновків з війни в Україні
В ОП дорікнули Європі, що вона не робить висновків з війни в Україні/ Reuters, Офіс президента України

Європа досі не зробила висновків з війни Росії проти України, тому кров і далі литиметься потоками.

При цьому у Франції уже припустили можливість війни у самій Європі, але й далі не втручаються у події. Про це заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк у Telegram.

"Французький президент Макрон уже прямо говорить про можливість "великої війни" у самій Європі. І що? А нічого…", – наголосив Подоляк.

Він зазначив, що європейські компанії неохоче залишають РФ.

"Європейські компанії неохоче йдуть із Росії. Світові банки шукають способи залишитися "сидіти" в російських резервах. А німецькі бізнесмени хочуть вдати, що нічого не відбувається", – зазначив радник керівника ОП.

читайте такожРозумію розчарування Зеленського, але війна не повинна вийти за межі України - генсек НАТОТому вже не дивує той факт, що канцлер ФРН Олаф Шольц пропонує розділяти Путіна як автора війни і простих росіян, висловлює думку Подоляк. Але не варто забувати, що війська Путіна в Україні і є громадянами РФ, і їхні сім’ї є громадянами Росії, наголосив радник керівника ОП.

"На жаль, судячи з усього, у Європі це (розділення Путіна і росіян – ред.) може стати вкрай брехливим і шкідливим трендом. Ще й проросійські лобісти активно працюватимуть. Але треба добре пам'ятати головне: офіційно 71% (за уточненими буквально сьогодні даними – 86,4%) росіян категорично підтримують війну проти України та масові вбивства наших громадян. Ще раз уважно подивіться на цифри російського людожерства, і все ж позбавляйтеся ілюзій, наші європейські друзі", – наголосив Подоляк.

Нагадаємо, згідно з даними двох опитувань групи незалежних російських соціологів, 71% населення країни-агресора Росії підтримує її напад на Україну і відчуває з цього приводу гордість, радість, повагу, довіру або надію. За результатами опитування, близько 75% населення Росії дізнаються новини про війну з телевізора, зокрема 87% з них (64% всіх росіян) – з програм федеральних телеканалів.

Раніше радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк наголосив, що підпис на угоді в майбутньому навряд чи стримає Володимира Путіна від подальшої агресії. Україна могла б зупинити Росію, але ніхто не хоче допомагати нашій державі у цій війні.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти