У МЗС Росії відповіли США на їх заклопотаність щодо Донбасу

5 квітня 2021, 16:38оновлено 5 квітня 2021, 17:23
Москва запевнила Вашингтон, що звинувачення в дестабілізації Росією ситуації на Донбасі безпідставні.
МЗС Росії
У МЗС Росії відповіли США на їх заклопотаність з приводу Донбасу / Reuters

Російська Федерація і США ведуть контакти щодо України на високому рівні, заявив заступник голови російського Міністерства закордонних справ Сергій Рябков. За його словами, Москва запевнила Вашингтон, що звинувачення в дестабілізації Росією ситуації на сході України безпідставні.

"Ми з американцями контактуємо. Це проводиться на високому рівні", - сказав Рябков журналістам у понеділок, 5 квітня, його цитує РИА Новости.

Рябков повідомив, що американська сторона висловила РФ свою стурбованість, а вони "їм у відповідь сказали, що ця заклопотаність безпідставна".

"І потурбуватися їм потрібно не тим, що, як вони стверджують, робить Росія, а неприйнятною поведінкою Києва, який не просто не виконує мінський комплекс заходів, але у все більш зухвалій формі заперечує самі ці домовленості. От якби цим перейнялися наші американські колеги, це реально допомогло б стабілізації ситуації", - сказав Рябков.

Ситуація на Донбасі - про що йшлося раніше:

  • 26 березня російські незаконні збройні формування обстріляли позиції ООС на Донбасі поблизу Шумів. Унаслідок ворожого вогню загинули 4 українських військових. Через це президент України Володимир Зеленський закликав усіх лідерів країн нормандської четвірки докласти максимальних зусиль для того, щоб на Донбасі був повністю збережений режим припинення вогню.
  • 30 березня головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак зробив заяву, згідно з якою Росія підводить війська до кордонів України, мотивуючи свої дії планами щодо нових військових маневрів Захід 2021.
  • 5 квітня спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія не становить загрозу для жодної країни світу, включаючи Україну.

Загострення на Донбасі, ситуація на Донбасі, Донбас Новини, Новини Донбасу, війна з Росією, загострення на Донбасі, ескаладція на Донбасі, російські війська, МЗС Росії, Держдеп сша, США ситуація на Донбасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти