В італійському підручнику знайшли карту з Україною у складі Росії: посольство вимагає її виправити

8 вересня 2021, 08:38оновлено 8 вересня 2021, 12:41
Фейкову інформацію знайшли у підручнику з географії авторства Альберто Фре для учнів середньої школи.
Італія
В італійському підручнику Україну зарахували до регіонів Росії / Reuters

В Італії в одному з підручників з географії для середніх шкіл виявили факти спотворення інформації про Україну. Зокрема, наша держава зарахована в російські регіони разом з Білоруссю, Молдовою та країнами Балтії.

"В італійському підручнику з географії авторства Альберто Фре для учнів середньої школи уважні читачі виявили спотворену інформацію щодо України та замовчування фактів російської агресії проти нашої", – повідомляє посольство України в Італії на своїй сторінці у Facebook.

Дипломати наголосили, що такі непоодинокі прикрі випадки поширення в італійських підручниках спотвореної інформації про Україну, її історію та актуальну соціально-політичну ситуацію не залишаються поза увагою українського диппредставництва.

відео дня
В італійському підручнику знайшли карту з Україною у складі Росії: посольство вимагає її виправити
Фото: Facebook

Українські дипломати просять Італію виправити текст

Представники посольства в офіційному зверненні до Міністерства освіти Італії, Асоціації італійських видавців та безпосередньо видавництва підручника закликають виправити зазначену статтю і запропонували надати авторам навчальних посібників правдиву інформацію про події в Україні.

Також допомоги просять і в українців. Зокрема, повідомляти в разі виявлення фактів фальсифікації української історії та викривленої інформації щодо політичної ситуації в Україні шляхом надсилання листів на адресу emb_it@mfa.gov.ua, зазначивши в темі "Фейкова інформація" та прикріпивши необхідні додатки.

Адже зупинити масові дезінформаційні атаки та виправити штучно нав'язані стереотипи щодо України можна лише спільними зусиллями.

Інший скандал з фейковою картою України

  • У липні українське представництво компанії JBL потрапило в політичний скандал, показавши карту країни без Криму і Донбасу. Після скарг користувачів скандальну Stories прибрали зі сторінки. Замість неї з'явилося повідомлення про службове розслідування.
  • Пізніше тим місяцем на сайті Олімпійських ігор опублікували карту, де Крим відокремлений від України кордоном. Через деякий час карта взагалі зникла з сайту, а потім з'явилася з виправленнями.
  • Також ми писали, що в ефірі телеканалу "Дом" опублікували карту з "російським" Кримом. Головред телеканалу Олексій Мацука назвав це "якоюсь технічною помилкою". Пізніше випуск був вилучений з ефіру.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти