У Держдумі зробили заяву у відповідь на слова депутата про територію Казахстану

13 грудня 2020, 05:23
У Держдумі РФ вважають, що заяви політологів під час дискусій можна інтерпретувати по-різному.
Держдума
У Держдумі вважають, що інцидент з Казахстаном через заяву Ніконова незабаром буде вичерпано / fedpress.ru

Казахстан є стратегічним партнером Росії, яка визнає суверенітет держави в існуючих кордонах. Інцидент із заявою депутата В'ячеслава Ніконова ймовірно буде вичерпано.

Про це заявив перший заступник голови комітету Думи у справах СНД Віктор Водолацький виданню ТАСС, коментуючи заяву Ніконова про те, що "територія Казахстану – великий подарунок від Росії".

За його словами, РФ визнає територіальну цілісність Казахстану, який є дружньою для російської держави країною. Москва і Нур-Султан є учасниками багатьох угод і програм – держави активно співпрацюють в політичному та економічному напрямках.

відео дня

"Казахстан - найактивніший наш партнер в рамках роботи СНД", - уточнив Водолацький.

Також він додав, що подібні заяви можна трактувати по-різному, тоді як сам Ніконов не ставив під сумнів питання територіальної цілісності республіки Казахстан. Ситуація повинна бути врегульована.

"В'ячеслав Олексійович (Ніконов) не мав на увазі, що можуть виникнути якісь наслідкичерез обговорення питань історії. Я думаю, інцидент буде вичерпано", - підкреслив Водолацький.

Заява Ніконова і реакція Казахстану

  • Депутат Держдуми РФ, голова комітету з питань освіти і науки В'ячеслав Ніконов в ефірі Першого російського телеканалу заявив про те, що "території республіки Казахстан – це великий подарунок Росії".
  • Його заяви викликали здивування у МЗС Казахстану. У Нур-Султані викликали тимчасового повіреного в справах РФ Олександра Комарова і вручили йому ноту протесту. У дипломатичному відомстві вважають, що такі заяви можуть зашкодити співпраці двох держав.
  • Пояснюючи свої слова Ніконов заявив, що інтереси Казахської радянської соціалістичної республіки були дотримані під час визначення меж держави.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти