У Держдепі розкрили деталі планів Байдена щодо України

11 березня 2021, 00:52
Блінкен заявив, що США посилять підтримку України, в тому числі у сфері безпеки.
Ентоні Блінкен
Блінкен розповів план Байдена щодо України / Reuters

Державний секретар США Ентоні Блінкен у ході слухань у Конгресі 10 березня заявив, що Сполучені Штати планують продовжувати зміцнювати підтримку України.

"Ми твердо підтримуємо Україну, ми маємо намір зміцнювати цю підтримку - чи йдеться про її безпеку, економіку, власні зусилля України щодо зміцнення її демократії", - зауважив Блінкен.

За словами Блінкена, останній пункт "вкрай важливий", оскільки Києву доводиться,"протистояти агресії ззовні", а також "розбиратися з власними проблемами всередині країни, в тому числі з корупцією".

"Ми націлені на роботу за всіма цими напрямками", - додав глава Держдепу виступаючи в нижній палаті Конгресу з презентацією плану "Пріоритети адміністрації Байдена щодо зовнішньої політики США".

Він також знову повторив позицію Вашингтона, яка полягає в анексії Криму і війни на Донбасі. За словами Блінкена, США виступають проти таких дій агресора і їх позиція незмінна.

читайте такожМаркарова розповіла подробиці нової співпраці України та США

Відносини України і США - про що раніше повідомляв Главред:

  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що хотів би, щоб глава Білого дому Джо Байден приєднався до переговорів у нормандському форматі.
  • Президент США Джо Байден заявив, що офіційний Вашингтон ніколи не визнає окупований Крим територією Росії. Штати продовжують працювати над тим, щоб притягнути РФ до відповідальності за її зловживання і агресію щодо Києва. США шанують мужність учасників Революції 2014 року і вірять у прагнення України до мирного і демократичного майбутнього.
  • Президент Володимир Зеленський подякував лідеру США Джо Байдену за підтримку України та невизнання російської анексії Криму. Він запевнив, що українці високо цінують підтримку американської держави.

Анексія Криму

У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ. Пізніше Росія анексувала Крим. В Україні влада визнали 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти