Пішов із життя останній творець ядерної зброї СРСР

9 січня 2021, 20:26
Запропоноване ним розв'язання складної проблеми стійкості під час розрахунку бомб дозволило істотно скоротити терміни створення зарядів.
Пішов із життя останній творець ядерної зброї СРСР
Помер останній творець ядерної бомби в СРСР

У віці 101 року пішов із життя найстаріший академік Російської академії наук, почесний директор Інституту теоретична фізика імені Ландау Ісаак Халатников.

Академік помер у наукограді в Чорноголовці Московської області, пише РБК. Халатников народився у Катеринославі в 1919 році. Був останнім з творців радянської атомної та водневої зброї.

Запропоноване ним розв'язання складної проблеми стійкості при розрахунку бомб дозволило істотно скоротити терміни створення зарядів.

відео дня

Разом з Левом Ландау Халатников створив теорію квантових рідин. Також йому належать роботи із релятивістської космології про поведінку Всесвіту на ранніх стадіях її розвитку та основам квантової електродинаміки.

Ядерна угода США і Росії

  • Американська преса 12 жовтня повідомляла, що президент Америки Дональд Трамп планував продовжити угода з Росією щодо ядерної зброї до президентських виборів.
  • 13 жовтня в Білому домі заявляли, що США готові до пролонгації угоди за умови заморозки ядерних арсеналів Москвою і Вашингтоном.
  • 8 грудня заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков сказав, що переговорів про продовження угоди СНО-3 між Росією і США поки не було. Російська сторона передала Вашингтону два неформальних документи зі своїм баченням питання. Фактично Москва запропонувала продовжити ДСНВ без попередніх умов і розглянути можливість подальших домовленостей з даного питання.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти