У Путіна заявили про вплив на "ЛДНР" і зробили попередження Україні

4 березня 2021, 15:26оновлено 5 березня 2021, 04:02
У Кремлі звинуватили Україну в порушенні режиму перемир'я в зоні російсько-українського конфлікту на Донбасі.
Пісок
Росія прийме рішення в тому випадку, якщо Україна перейде "червоні лінії" - Пєсков / УНІАН

Російська влада звинувачує Київ у провокаційних діях, порушенні режиму перемир'я і домовленостей щодо відведення військ на Донбасі. У Кремлі заявили про "вплив" на бойовиків "ЛДНР" і попередили, що не можна допустити ситуації відновлення повномасштабних бойових дій, яка може статися з вини України, сказав прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.

За його словами, росіяни фіксують "обстріли" з українського боку і переміщення сил ООС в порушення угод. Влада РФ заявляє про "провокаційні дії і нарощування напруженості" з боку Києва і попереджає про подальше загострення на Донбасі.

"Ми розраховуємо на те, що українська сторона буде залишатися прихильною домовленостям, які були досягнуті в рамках Контактної групи, буде прихильна підпису глави української держави під Мінським комплексом заходів", - сказав Пєсков.

При цьому він стверджує, що не можна допустити подальшої ескалації конфлікту на Донбасі. На запитання журналістів про плани Кремля у разі повноформатного відновлення бойових дій, він заявив, що російська влада діятиме.читайте такожЕксперт пояснив роль Медведчука і розкрив сценарій Росії по Донбасу

"Це потребуватиме додаткового аналізу перед тим, як прийматимуться необхідні рішення", - сказав спікер Кремля.

Також Пєсков підкреслив, що Кремль постійно впливає на бойовиків "ЛДНР" з метою повернення регіону до перемир'я.

Війна Росії та України на Донбасі

  • Гібридні російські війська "ДНР" 3 березня заявили про отримання дозволу відкривати "попереджувальний вогонь" у напрямку позицій Збройних сил України на Донбасі.
  • Радник делегації Києва у ТКГ Олексій Арестович акцентував увагу на тому, що такі дії передбачають відповідальність бойовиків, які фактично пішли на зрив домовленостей щодо перемир'я на Донбасі, досягнутих на рівні Нормандського формату.
  • Глава української делегації у ТКГ Леонід Кравчук сказав, що Росія продемонструвала наміри вийти з домовленостей щодо перемир'я в односторонньому порядку. При цьому Москва ставить під питання реалізацію Мінських угод.
  • Голова російської делегації у ТКГ щодо Донбасу Борис Гризлов звинуватив Київ у порушенні домовленостей. У Москві стверджують, що Україна нібито навмисно порушила договір про режим перемир'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти