"Мало їм не здасться": у Зеленського заявили про зрив "ЛДНР" угоди щодо Донбасу

3 березня 2021, 12:58
Бойовики "ЛДНР" фактично вийшли з угоди про перемир'я, сказав Олексій Арестович.
Арестович
Заява бойовиків "ЛДНР" про зрив перемир'я буде розглянута на засіданні ТКГ - Арестович / УНІАН

Російські незаконні збройний формування "ЛДНР" у своїй заяві про намір вести "попереджувальний вогонь" по силам ООС на Донбасі фактично вийшли з договору про перемир'я в зоні конфлікту. Вони порушили домовленості, досягнуті у межах Нормандського формату. Глава української делегації у ТКГ Леонід Кравчук вже готує заяву України щодо ситуації, що склалася, сказав спікер перемовної делегації Києва Олексій Арестович у коментарі Liga.net.

За його словами, опубліковане представниками бойовиків повідомлення про намір санкціонувати вогонь у бік позицій української армії свідчить про тиск на Україну. Якщо ця інформація відповідає їх реальним планам, то така ситуація стане для них проблемною, тому що це фактичний вихід з угоди про перемир'я, яке було зафіксовано на рівні Нормандського формату.

Київ поставить на розгляд це питання на засіданні Тристоронньої контактної групи. Голова української делегації Леонід Кравчук вже готує заяву Києва.читайте такожУ Кравчука заявили про критичну ситуацію перемовин щодо Донбасу

"Якщо вони дійсно віддали таке розпорядження, то це свідчить про те, що вони вийшли з угоди про припинення вогню. А раз вони вийшли з угоди про припинення вогню, то мало їм не здасться, тому що це зірвана угода на рівні нормандського формату. Це не проти України виступити, а проти Франції та Німеччини, ОБСЄ. Тому всерйоз ми це не розглядаємо. Сьогодні поставимо питання на засіданні ТКГ і подивимося за результатами, що буде. Кравчук готує заяву", - підкреслив Арестович.

Ситуація на Донбасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти