У Путіна пояснили позицію Москви про допомогу Вірменії щодо Нагірного Карабаху

7 жовтня 2020, 15:06
У Кремлі немає інформації про зовнішню агресію щодо Вірменії, сказав Дмитро Пєсков.
Пісок
Домовленості у ОДКБ на Нагірний Карабах не поширюються - Пєсков / Reuters

Росія не має наміру відправляти свої війська у зону нагірно-карабаського конфлікту. Причиною тому є відсутність зобов'язань Москви перед Єреваном в рамках Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) щодо питань Нагірного Карабаху.

Про це розповів російським журналістам прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє Ведомости.

У відповідь на питання про те, чи має намір Росія відправляти свої війська до зони конфлікту у Нагірному Карабасі, Пєсков заявив, що Путін вже озвучив офіційну позицію Кремля з цього приводу.

"Це випливає із зобов'язань. У цьому випадку мова-то йде про Вірменію. Президент це чітко роз'яснив і розмежував ці два питання. Зобов'язання щодо ОДКБ не поширюються на Карабах",-сказав прессекретар глави російської держави.

Пєсков додав, що згідно з договором ОДКБ, країни-учасниці колективного блоку безпеки зобов'язані захищати один одного тільки в разі зовнішньої загрози. Зараз, як стверджують у Кремлі, фактів нападу на територію Вірменії не зафіксовано.

"Ні, така інформація не підтверджується", - підкреслив Пєсков.читайте такожУ Вірменії допустили допомогу Росії у війні з Азербайджаном

Договір про колективну безпеку ОДКБ

Документ про створення Організації Договору про колективну безпеку був підписаний у Ташкенті 15 травня 1992 року. Сторони підписанти на той момент - Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Росії і Таджикистан. Пізніше до договору приєдналися Грузія, Білорусь та Азербайджан.

Наразі учасниками організації є наступні держави:

  • Росія
  • Вірменія
  • Білорусь
  • Казахстан
  • Киргизстан
  • Таджикистан

ОДКБ позиціонує себе як організація, метою якої є забезпечення безпеки країн учасниць і захист їх від зовнішньої агресії. Якщо на одного з учасників організації здійснюється напад ззовні, інші, в рамках договору, повинні його захищати.

Позиція Росії щодо конфлікту у Нагірному Карабасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти