У Путіна є план, війська РФ намагаються перехопити ініціативу в двох областях - AP

20 грудня 2023, 13:33
1228
Сили оборони України мотивовані захищати свою землю, але їм потрібно відновитися після тривалого контрнаступу, вважає військовий аналітик Майкл Кофман.
Путін, війська РФ
Путін "сподівається" змусити Київ піти на поступки Москві - ЗМІ / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, Міноборони РФ

Країна-окупант Росія нарощує можливості своїх військ для ведення війни проти України взимку. Загарбники намагаються перехопити ініціативу в районі Авдіївки та Куп'янська і завдати значних ударів по критичній інфраструктурі. Директор Кремля Володимир Путін "сподівається", що постійний тиск на Україну і геополітична ситуація на Заході нібито змусять Київ піти на "поступки".

У матеріалі AP йдеться про те, що Росія нарощує свої можливості для нового етапу війни взимку. Її окупанти можуть спробувати розширити своє просування в районі Авдіївки Донецької та Куп'янська Харківської області. Також ворог має намір завдавати ударів по критичній інфраструктурі України.

Як пишуть журналісти, Путін "сподівається", що постійний військовий тиск, політичні зміни на Заході і глобальна увага до війни Ізраїлю з ХАМАС нібито змусять Київ піти на поступки Москві.

відео дня

"Українські сили, хоча і мотивовані, але виснажені"

Військовий експерт Фонду Карнегі Майкл Кофман зазначив, що війська РФ намагаються перехопити ініціативу на полі бою в останні два місяці.

Він акцентував увагу на тому, що силам оборони України потрібно відновити свою боєздатність після виснажливого контрнаступу.

"Українські сили, хоча і мотивовані, але виснажені... Вони втратили багато бойових одиниць. Вони втратили багато боєздатних військ", - підкреслив Кофман.

Війна Росії проти України

Армія України має "план" на зиму, вважають журналісти AP. Згідно з описаними у статті припущеннями, ЗСУ змінюють тактику і зосередяться на збереженні життів захисників і нанесенні максимальної шкоди російським окупантам.

Війська РФ ворог несуть величезні втрати, але у загарбників великі ресурси, сказав начальник служби зі зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо. За його словами, у ворожих сил є резерви, щоб продовжувати наступальні дії.

Україна готує наступ за "планом Залужного", припустили журналісти Welt. Зокрема, можливий контрнаступ, який Залужний планував на літо. На Заході зарезервовано для Києва велику кількість військової техніки.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти