Столтенберг відверто висловився щодо перспектив Нормандського формату

10 грудня 2021, 14:21оновлено 10 грудня 2021, 15:02
339
На зустрічі з французьким міністром обговорювалася концентрація сил Росії біля кордонів України, яка створює напруженість.
Столтенберг
Столтенберг виступив за Нормандський формат / УНІАН

У НАТО виступають за продовження переговорів у Нормандському форматі щодо Донбасу особливо на тлі зростаючої напруженості на українському кордоні, заявив під час преконференція генсек Йенс Столтенберг.

За його словами, на зустрічі з французьким міністром Жанов Івом Ле-Дріаном обговорювалася концентрація сил Росії біля кордонів України, яка створює напруженість. Він також виступив на підтримку всіх зусиль з підготовки зустрічі в нормандському форматі.

"Оскільки діалог набуває особливого значення в ситуації, коли напруженість особливо висока", - додав Столтенберг.

відео дня

читайте такожУ Франції дорікнули РФ і зажадали негайно провести нормандську зустріч

Можлива участь США в Нормандському форматі

Раніше директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик пояснив, чому участь США в Нормандському форматі може стати пасткою для України.

"Недавні заяви МЗС РФ про можливе участі Сполучених Штатів у переговорах щодо Донбасу перш за все, вказують на відновлення механізмів прямої комунікації між США і Росією. Перезапуск Нормандського формату за участю США можливий, але це означатиме, що підготовка до таких самітів у розширеному форматі передбачатиме вже готове рішення про врегулювання", - зазначив Кулик.

За його словами, для України тут виникають ризики, адже її можуть поставити перед фактом виконання зобов'язань, які вона не готова або не може виконати в силу низки причин.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти