Ставка Путіна і поступки Заходу: у Росії назвали сценарій Москви після діалогу з Байденом

18 грудня 2021, 06:47
419
Реальна політика Росії відрізняється від жорсткої риторики, вважає Микола Полозов.
Володимир Путін
Путін продовжить чинити тиск на Захід - адвокат / Reuters

Реальна політика Москви відрізняється від жорсткої риторики про присутність НАТО біля кордонів і червоні лінії. Вже зараз можна побачити наслідки розмови глави Кремля Володимира Путіна та президента США Джо Байдена, під час якого американська сторона ймовірно попередила російську державу про наслідки у разі удару. Напруга знизиться, проте Путін продовжить тиснути на захід з метою отримання будь-яких поступок. Про це заявив російський адвокат Микола Полозов.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що Москва діє за принципом, згідно з яким перший удар не буде завдано через очікування подальшої відповіді. Про наслідки агресивної політики Байден міг сказати Путіну під час перемовин.

читайте такожВідповідь щодо НАТО: Україна висунула Кремлю жорсткий ультиматум"Важливо розуміти, що Путін і Кремль діють за принципом дворового хулігана, який підбігає, замахується і намагається налякати. Але при цьому бити він не буде, розуміючи, що може отримати у відповідь. Під час розмови Байдена з Путіним, я вважаю, Джо Байден докладно і популярно пояснив, що буде, якщо Росія завдасть удару", - вважає адвокат.

За його словами, серйозна риторика Москви щодо Північноатлантичного альянсу і кордонів не відповідає реальній політиці. Підтвердженням тому є наслідки розмови в реакції Росії.

"І вся ця грізна риторика про те, що не можна переходити "червоні лінії", що неприпустима присутність НАТО біля російських кордонів і тому подібне залишається риторикою, тому що реальна політика суттєво відрізняється від тих грізних заяв, які спочатку робилися. У даному випадку ми бачимо наслідки цієї розмови в реакції Кремля", - додав правозахисник.

Дивіться відео ТСН - Росія опублікувала вимоги до США щодо України

Як вважає адвокат, ситуація стабілізується, проте Кремль продовжуватиме тиснути на Захід з метою отримання певних преференцій.

читайте такожДві вимоги США щодо Донбасу: у Байдена поставлять умову Росії щодо "угоди" – Bloomberg"Розрядка буде, але Путін хоче максимально продавити свої умови. Тому наприкінцевому рахунку він не відпускатиме напругу, він все одно якимось чином маніпулюватиме, змушуючи Захід йти на якийсь компроміс", - підкреслив Микола Полозов.

Проект договорів РФ та США щодо "гарантій безпеки"

МЗС Росії 17 грудня опублікував два документи, які були передані на розгляд Вашингтона. Це проект договору США і РФ про гарантії безпеки і проект угоди про заходи щодо забезпечення безпеки Америки, Росії та НАТО. Росіяни очікують на перемовини з американцями щодо цих ініціатив.

У документах йдеться про те, що Росія пропонує закріпити нерозширення НАТО на схід і невступ України до Північноатлантичного альянсу.

Спікерка Білого дому Джен Псакі заявила, що США не будуть вести перемовини щодо європейської безпеки з Росією без участі ЄС і країн-партнерів. Вашингтон не піде на поступки в питаннях, пов'язаних з суверенною політикою держав самостійно визначати свій зовнішньополітичний шлях.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг сказав, що в організації вже отримали документ від РФ. За його словами, питання європейської безпеки повинні обговорюватися, у тому числі, і з Україною. За його словами, Росія повинна знизити напруженість у відносинах з Києвом перед тим, як запустити такий діалог.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти