США виділять Україні новий пакет військової допомоги на $ 800 млн – Reuters

19 серпня 2022, 08:35оновлено 19 серпня 2022, 09:40
Байден санкціонує допомогу, використовуючи свої повноваження щодо скорочення витрат, що дозволяють президенту дозволяти передачу надлишкової зброї із запасів США.
Джо Байден
У Білому домі можуть офіційно оголосити про нову військову допомогу Україні 19 серпня / Фото Reuters

Адміністрація президента США Джо Байдена готує додаткову військову допомогу Україні на суму близько 800 млн доларів. Як повідомляє видання Reuters з посиланням на три джерела, Білий дім може офіційно оголосити про неї вже в п'ятницю, 19 серпня.

Як зазначається, Байден санкціонує допомогу, використовуючи свої президентські повноваження щодо скорочення витрат, які дозволяють президенту дозволяти передачу надлишкової зброї із запасів США.

Водночас співрозмовники журналістів зазначили, що про нову допомогу Києву в Білому домі можуть оголосити й наступного тижня. Вони попередили, що вартість комплектів зброї може змінитися до того, як вони будуть оголошені.

відео дня

8 серпня джерела видання також розповіли, що Державний департамент США затвердив допомогу Україні на суму $89 млн, щоб оснастити і навчити 100 команд для знешкодження наземних мін і боєприпасів, що не розірвалися в період року. Програма буде здійснюватися через підрядників та неурядові організації.

Військова допомога Україні від США

25 липня повідомлялося, що Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги для України на суму 270 мільйонів доларів. Київ отримає ще 4 одиниці реактивних систем залпового вогню HIMARS, понад три десятки тисяч боєприпасів, 580 безпілотників Phoenix Ghost, протитанкове озброєння, запчастини та інше військове обладнання.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що 1 серпня Україна отримала нову партію реактивних систем залпового вогню HIMARS.

9 серпня заступник Міністра оборони США з політичних питань Колін Кол заявив, що Україна отримає ЗРК малої та середньої дальності NASAMS протягом декількох місяців.

18 серпня видання The Hill писало, що майже два десятки колишніх військових і дипломатів закликали президента США Джо Байдена передати Україні далекобійні ракети ATACMS для РСЗВ HIMARS. Серед підписантів - колишні командувачі силами НАТО в Європі Філіп Брідлав і Веслі Кларк, ексглава військового контингенту США в Європі Бен Ходжес, а також низка колишніх послів Америки в Україні та експертів з нацбезпеки.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти