Слов'ян у США прирівняли до кольорових - але пільг вони не отримають

2 лютого 2021, 19:30
Слов'ян в Америці прирахували до кольорових, адже англосаксонське суспільство не приймає вихідців із СРСР так само, як ірландців, поляків, італійців.
Слов'яни в США тепер не білі - їх визнали кольоровими
Слов'яни в США тепер не білі - їх визнали кольоровими / Фото Reuters

Університет Портленда спільно з організацією Coalition of Communities of Color ("Коаліція кольорових спільнот") опублікували дослідження, в якому офіційно прирахували слов'ян до кольорових, адже англосаксонське суспільство не приймає вихідців із СРСР так само, як ірландців, поляків, італійців.

"Слов'янська громада офіційно вважається білою, і її досвід досі повністю включався в усі виміри білої громади в наших звітах. Однак, незважаючи на "офіційне" визнання білими, досвід слов'янської громади пов'язаний з життям в умовах расових утисків, і, таким чином, з нашої точки зору, це співтовариство слід розглядати як кольорове", - йдеться в документі The Slavic Community in Multnomah County, що опублікований на сайті університету.

Також у дослідженні наголошується, що свою частку в гноблення слов'ян у США вносить і популярна культура (в першу чергу фільми і серіали), де ті часто стереотипно представлені як бандити, шпигуни, мафіозі тощо.

При цьому в офіційних документах і на різних сайтах, де треба вказувати расу, як і раніше треба писати White. Однак вчені своє слово вже сказали.

Нагадаємо:

  • 25 травня в місті Міннеаполіс штат Міннесота поліцейський вбив 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда - він наступив йому на шию. Після чого люди звинуватили правоохоронців у расизмі і спалили поліцейську дільницю. Потім "вибухнула" вся країна: народ вийшов на вулиці і влаштував масові заворушення.
  • Пізніше у США продовжилися акції протесту, які почалися після акту поліцейського насильства і расизму. Так, в Портленді протестувальники знесли пам'ятник першому президенту США Джорджу Вашингтону. А в Брістолі осквернили два надгробки на місці поховання раба Сципіона Африканського.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти