Скандал навколо Лаври: Папа Римський зажадав поважати людей

15 березня 2023, 18:20
Під час щотижневого звернення Франциск закликав Росію та Україну поважати релігійні святині та похвалив людей, які присвятили своє життя молитві.
Лавра, Папа Римський
Лавра, Папа Римський / pixabay, ua.depositphotos.com

Папа Римський Франциск прокоментував скандал навколо Києво-Печерської Лаври.

Українська православна церква отримала лист-попередження від Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" про розірвання договору, згідно з яким монахи користувалися державною власністю. До 29 березня священики Московського патріархату повинні звільнити культові споруди монастиря і передати майно державі.

Як пише видання Sky News, Папа Римський після розірвання договору закликав до "поваги" релігійних об'єктів.

"Під час щотижневого звернення Франциск закликав Росію та Україну поважати релігійні святині та похвалив людей, які присвятили своє життя молитві, незалежно від того, якої вони конфесії", - йдеться у повідомленні.

Успенський і Трапезний собор Лаври повернули державі

Українська Православна Церква (МП) орендувала у держави два головних храми Києво-Печерської Лаври-Успенський і Трапезний собор. Термін оренди завершився 31 грудня 2022 року.

1 січня 2023 року УПЦ (МП) не пустили на територію соборів.

Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Павло (Лебідь) виступив зі зверненням до президента Володимира Зеленського і закликав державу не забирати в УПЦ (МП) право на користування храмами в Лаврі.

Втім, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сказав, що міністерство не рекомендуватиме Національному заповіднику Києво-Печерська Лавра продовжувати угоду з УПЦ (МП).

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти