Шантаж, пропаганда та брехня: Кулеба назвав справжню мету Путіна та попередив про пастку

18 липня 2022, 23:23
Путін хоче налаштувати громадську думку проти чинних урядів, сподіваючись замінити їх на радикальні сили.
Путін, Кулеба
Путін хоче занурити в кризу всю Європу-Кулеба / УНІАН

Лідер країни-агресора Володимир Путін хоче не тільки повністю знищити Україну, але і занурити в кризу всю Європу, йдеться в зверненні міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби до Ради ЄС.

"Путін хоче вкрасти нормальне життя і стабільність у кожної європейської сім'ї. Енергетичним шантажем і зростанням цін, дефіцитом продовольства, пропагандою і брехнею, спробами дестабілізувати уряди. Справжня мета Росії - страждання Європи. Путін хоче, щоб європейці і росіяни жили однаково погано", - сказав Кулеба.

За словами очільника МЗС, Путін хоче налаштувати громадську думку проти чинних урядів, сподіваючись замінити їх на радикальні сили, які будуть більш прихильні до Росії.

читайте такожЄвропа не зніме санкції з Росії, якщо війна закінчиться на умовах Путіна-Шольц

"Відступити і підкоритися його вимогам не вийде, і це ніколи не працювало. Це пастка. Я впевнений, що в наступні тижні з'являться нові проросійські голоси, які будуть підштовхувати громадську думку до необхідності дати Путіну те, чого він хоче, аби він залишив Європу в спокої", - зазначив міністр.

Кулеба підкреслив, якщо Росія зараз відчує слабкість, наслідки будуть набагато гірші за все, з чим ми вже маємо справу.

Нагадаємо, раніше російські офіційні особи пригрозили подати до суду через публікацію в швейцарській газеті Neue Zurcher Zeitung мему з президентом РФ Володимиром Путіним.

У листі головному редактору NZZ Еріку Гуйеру (Eric Gujer), опублікованому на сайті посольства Росії в Швейцарії, було зазначено, що російська сторона "обурена" публікацією "образливої карикатури на Президента Російської Федерації" і залишає за собою право звернутися до суду з позовом про захист честі.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти