"Росія всіх захищає": у Путіна ошелешили пропагандистською методичкою щодо війни

4 серпня 2022, 21:42
Війна проти України в цій методичці подається як "сучасна українська криза", а витоки пов'язують нібито з Євромайданом.
Путін Україна
У Путіна випустили нову методичку по війні в Україні / Колаж УНІАН

У лідера країни-агресора Володимира Путіна випустили нову методичку для пропагандистських ЗМІ щодо висвітлення війни проти України. Головна теза цього маячного посібника полягає в тому, що "Москва нібито всіх захищає", повідомляє Медуза.

Як писав Главред, остання методичка була розроблена в адміністрації Путіна до 1 серпня - в цей день в 1914 році Німеччина оголосила війну Російській імперії. При цьому в самій методичці проводяться паралелі з Першою світовою війною.

Пропагандистським ЗМІ наполегливо рекомендують подавати інформацію про війну проти України з тієї позиції, що Москва нібито була втягнута в протистояння країнами Заходу, які регулярно починають війни через "колоніальні претензії". Росія ж нібито змушена захищати "братні народи", "своїх не кидає" та "встає на захист пригноблених". Як у 1914 році, "заступилась" за Сербію.

Крім того, війна проти України в цій методичці подається як "сучасна українська криза", а витоки пов'язують нібито з Євромайданом і війною на Донбасі. Пропагандистам рекомендують регулярно нагадувати, що російськомовні громадяни України нібито "не погодилися з переворотом і перспективою жити у ворожій до росіян українській державі".

Окрему увагу рекомендується приділяти ролі Заходу, який після 2014 року нібито вирішив фінансувати русофобію в Україні. А роль Росії нібито виняткова мирна, і невдалі спроби погасити конфлікт "змусили" її почати так звану "спеціальну військову операцію".

"Зрадники" всередині Росії

Також в методичці для провладних ЗМІ є розділ, присвячений "втручанню заходу" у внутрішні справи Росії. І пропагандистам радять порівнювати це з тим, як на початку XX століття Німеччина підтримувала більшовиків.

Нібито і сьогодні Захід діє щодо Росії такими ж методами, фінансуючи опозицію, протести і антиросійські ЗМІ. А проти війни виступають тільки організації, ЗМІ та журналісти, які отримують іноземне фінансування.

А у висновку до методички йдеться про те, що в найближчому майбутньому в світі розвиватиметься "антиамериканський тренд". Тобто США не зможуть знайти не тільки військових союзників, але і торгових партнерів серйозного рівня.

Хто пише такі маячні методички

За словами джерел "Медузи", близьких до Кремля, такі методички складаються в Кремлівському експертному інституті соціальних досліджень. Безпосередньо роботу курирує депутат Держдуми від "Єдиної Росії" Олег Матвейчев. На момент публікації він не відповів на запитання видання.

Раніше в Росії вибухнули черговими маячнями-цього разу депутат Держдуми Леонід Слуцький запевнив, що головне метою війни проти України є "відвоювання російської мови і здорового глузду".

Російський політик також додав, що війна проти України це нібито "єдине можливе рішення, коли Росії нібито намагаються погрожувати ядерною зброєю".

Читайте також

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти