Росія спробує анексувати Донбас до середини травня - розвідка США

3 травня 2022, 04:40
Росія планує провести "референдуми" щодо приєднання до Росії в середині травня. Москва розглядає аналогічний план для Херсона.
визнання лднр
Росія спробує незабаром приєднати Донбас / Фото Reuters

Росія спробує приєднати до свого складу окуповані території Донецької та Луганської областей вже в середині травня, повідомляє розвідка США, передає CNN.

"У повідомленнях йдеться, що Росія планує провести "референдуми" про приєднання до Росії в середині травня, і що Москва розглядає аналогічний план для Херсона",- заявив посол Майкл Карпентер під час брифінгу в Держдепартаменті.

Як зазначив посол, Росія викрадає місцевих чиновників в утримуваних нею містах на сході і півдні України, щоб пізніше змінити їх на тих, хто "лояльний до Москви". Також викрадають директорів шкіл, журналістів та активістів.

читайте такожРФ кидає на Донбас основні зусилля, важкі бої йдуть близько двох міст-розвідка Британії

"Зовсім нещодавно з'явилися повідомлення про те, що російські сили перекрили доступ до інтернету і деяких видів стільникового зв'язку в цих регіонах, аби позбавити людей потоку достовірної інформації", - додав Карпентер.

Він зазначив, що в цих містах Росія може спробувати провести "референдуми", щоб надати їм видимість демократичної легітимності".

Війна в Україні

У рамках указу Путіна Росія ввела війська на території окремих районів Донбасу.

Вночі на четвер, 24 лютого, Путін заявив, що прийняв рішення про проведення "спеціальної військової операції" у зв'язку з ситуацією на Донбасі.

Ракетні удари почалися по Києву, Харкову та іншим містам України.

Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів. За словами українського президента, вторгнення Росії в Україну – це насправді початок війни проти Європи.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти